Şi bulgarii fug de carantină. O femeie cu un copil a plecat cu trenul. A scris pe uşa compartimentului că sunt contaminaţi cu COVID-19

Autorităţile din Bulgaria se confruntă şi ele cu fenomenul "fuga de carantină" în contextul răspândirii infecţiilor cu  coronavirus. Într-o singură zi, procuratura a anunţat câteva asemenea anchete, potrivit G4Media.ro, care citează presa bulgară.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 11:58
Şi bulgarii fug de carantină. O femeie cu un copil a plecat cu trenul. A scris pe uşa compartimentului că sunt contaminaţi cu COVID-19

O femeie şi fiul ei sunt acuzaţi de răspândire de informaţii false şi inducere de panică, precum şi pentru încălcărea carantinei, informează procuratura bulgară. Cele două persoane s-au întors din Germania la data de 13 martie şi trebuia să rămână în izolare pentru o perioadă de două săptămâni. Patru zile mai târziu s-au urcat însă în trenul de Varna. Pe uşa compartimentului de tren şi-au lipit un bilet pe care au scris că sunt contaminate cu coronavirus.

„Angajaţii feroviari au semnalat situaţia călătorilor cu COVID-19 în toate gările în care a oprit trenul. La gara din Varna, mama şi fiul au fost întâmpinaţi de angajaţi ai Inspecţiei Regionale de Sănătate şi de reprezentanţi ai celulei operative pentru combaterea coronavirusului. La primul consult al celor doi s-a stabilit că fiul, în vârstă de 23 de ani, are temperatură, ceea ce i-a trimis în Clinica de Boli Infecţionase „Sfânta Marina”. Acolo nu au fost însă stabilite simptome de coronavirus şi cei doi au fost trimişi să fie trataţi la domiciliu, urmând să stea şi într-o carantină de 14 zile”, scrie procuratura.

Şi nu sunt singurele cazuri. S-a ales cu dosar penal şi un bărbat care venise în Bulgaria din Italia, iar câteva zile mai târziu a plecat în România.