Şi medicii plâng: Fascinanta poveste a unei bolnave de cancer care a şters lacrimile doctorului ei

Un chirurg din new York a ajuns fără voia lui să inverseze rolurile cu cu o pacientă bolnavă de cancer în faza terminală. El a început să plângă când i-a dat vestea femeii, dar ea în schimb a făcut tot ce-a putut ca să îl liniştească, ca şi cum faptul că urma să moară nu era nicio nenorocire.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 17:02

Să dai vestea despre un diagnostic nenorocit unui pacient şi apoi să încerci să îl consolezi este, poate, partea cea mai grea şi ingrată a meseriei pentru fiecare medic. Un chirurg din New York a confirmat de curând acest lucru, povestind  cum a inversat, fără voia lui, rolul cu o pacientă bolnavă de cancer, care l-a încurajat cu zâmbetul pe buze când el i-a spus, izbucnind în lacrimi, că nu mai poate face nimic pentru ea.

Impresionantul episod ai cărui protagonişti au fost doctorul Sebastian Schubl şi Aldred, o femeie de culoare, de 75 de ani, bolnavă de cancer. Cu câteva ore înainte de a o pune pe masa de operaţie, Sebastian o asigurase pe Aldred că totul va fi bine. Şi copiilor ei, care veniseră la spital să-şi susţină mama, le spusese la fel, scrie Daily Mail.

Dar când i-a deschis burta, a constatat că era „plină” de cancer şi că nu mai putea face nimic pentru ea. Dar trebuia să îi spună şi ei acest lucru!

Instincte materne

Sebastian era devastat. A intrat în salonul ei, străduindu-se să îşi ţină firea, dar ea şi-a dat seama imediat că nu avea să îi spună ceva bun. S-a aşezat alături de ea, încercând să o consoleze, dar figura lui exprima jalea. Spre surprinderea lui, Aldred a început să glumească, să îl tachineze.

„Eu ştiu că tu mă iubeşti, nu-i aşa?”, i-a spus femeia imediat după ce el îi dăduse cumplita veste. „Da, te iubesc … Foarte mult … eşti cea mai dulce din lume”, i-a spus şi el. Dar când Aldred a glumit din nou, spunându-i „sunt prima ta iubire, nu-i aşa?”, Sebastian nu a mai reuşit să îi zâmbească, pentru că lacrimile deja îi umpluseră ochii şi nu mai putea să scoată niciun cuvânt.

Dar Aldred a salvat din nou situaţia. Ca mamă care îşi crescuse singură opt copii după ce soţul ei murise, Aldred şi-a arătat instinctele materne. S-a ridicat din pat şi a luat în mâini capul doctorului care se îneca în lacrimi, încercând să îl liniştească exact ca pe un copil. „Linişteşte-te, drăguţule!”, i-a spus ea cu cea mai dulce voce de mamă, ca şi cum Sebastian ar fi fost un copilaş. 

Aceste episod impresionant a fost prins în cadrul unui episod al emisiunii de televiziune de la postul ABC, intitulat NY Med, în care medicii şi pacienţii lor sunt filmaţi live, în  timpul activităţii în spitalele New York-Presbyterian şi Lutheran Medical Center, din Brooklyn. Episodul cu Sebastian şi Aldred a fost difuzat marţi, la ABC.