Şi senator şi om de afaceri. Pesedistul Trifon Belacurencu, găsit incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că senatorul PSD Trifon Belacurencu ar fi încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor şi ar fi comis un fals în declaraţia de interese. 
Romania TV
25 nov. 2011, 12:37
Şi senator şi om de afaceri. Pesedistul Trifon Belacurencu, găsit incompatibil

În urma evaluărilor demarate la 17 noiembrie 2010, ANI a constatat că Belacurencu se află, începând cu data de 19 decembrie 2008 şi până în prezent, în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut atât calitatea de senator în Parlamentul României, cât şi funcţia de administrator în cadrul SC DOBROGEA GAZ SRL Tulcea, încălcând, astfel prevederile legale, transmite Mediafax.

Trifon Belacurencu exercită, în prezent, mandatul de senator în Parlamentul României.

Totodată, el deţine funcţia de asociat în cadrul SC ALCEDO SRL Tulcea (începând cu data de 4 martie 2005), de asociat şi administrator în cadrul SC DOBROGEA GAZ SRL Tulcea (începând cu data de 8 august 2005) şi de fondator al SC VALCONS SA (începând cu data de 26 aprilie 2002).

Astfel, au fost identificate elemente în sensul încălcării legislației privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, „calitatea de senator este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale”.

De asemenea, ANI arată că sunt indicii referitoare la posibila săvârşire de către senatorul Trifon Belacurencu a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României, ca urmare a nedeclarării adevărului obiectiv în declarațiile de interese depuse la data validării mandatului și în declarațiile depuse în anii 2009, 2010 și 2011, cu privire la deţinerea unei funcţii incompatibile cu calitatea sa de Senator în Parlamentul României.

Potrivit ANI, Trifon Belacurencu „a disimulat în mod intenţionat, menționând în declaraţiile de interese calitatea de asociat în cadrul SC DOBROGEA GAZ SRL, deşi, în realitate, deţinea şi calitatea de administrator în cadrul aceleiaşi societăţi, aspect care atrage incompatibilitatea cu funcţia de senator în Parlamentul României”.

Astfel, ANI a sesizat Parchetului de pe Înalta Curte de Casaţie de Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către senatorul Belacurencu a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul penal.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate, interdicţia de trei ani operează, potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenței unei stări de incompatibilitate.

Persoana care face obiectul evaluării poate contesta raportul de evaluare a incompatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

Spynews
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Bzi.ro
Cătălin Botezatu iubește din nou! „Nu îmi plac femeile îngălate!”
Fanatik.ro
Ce să le pui ardeilor dacă vrei să ai o recoltă bogată. Vor crește mari și frumoși dacă faci acest lucru
Capital.ro
Ion Iliescu e în doliu: Ultimul Apus de soare...
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Este anunțul zilei de la BNR. Sunt vizați milioane de români care au rată la bancă
Adevarul
Ucraina a distrus ultima navă purtătoare de rachete staționată în Crimeea
Spynews
Cum arată Erika Isac nemachiată. Artista s-a afișat complet naturală. Cântăreața și-a uimit fanii: „Ce față de inocentă...” / FOTO
Spynews
Ce s-a întâmplat la parastasul de 40 de zile al lui Mădălin, băiatul mort din Olt. Imagini sfâșietoare de la mormântul său: ”Ne-ai distrus” / VIDEO
Evz.ro
Chefi la cuțite. Ce se întâmplă, de fapt, în culise cu noii jurați
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Se schimbă banii de la 5 iunie 2024! 1.000.000 de români sunt afectați
Playsport.ro
Cazacu, dezvăluiri bombă despre Ramona Olaru. A spus, în sfârșit, ce nu mai zisese niciodată
kanald.ro
99% dintre dosarele de pensie au fost deja procesate și digitalizate: Președintele Casei Naționale de Pensii “În urma recalculării, nicio pensie nu va scădea”
Capital.ro
Vladimir Putin a luat decizia finală. S-a terminat totul. A dat ordin
StirileBZI
Ideea care i-a adus mulți bani lui Ioan, un producător local din Arad: Autoservire pe tarla!
Prosport.ro
FOTO. Bomba sexy care s-a iubit cu fiul lui Cristi Borcea continuă să facă ravagii cu imaginile provocatoare cu ea!
stirilekanald.ro
Ultimele imagini cu Erik, băiatul mort după ce a furat mașina părinților și a ieșit la plimbare cu prietenii
substantial.ro
Daniel Bană, de la naveta zilnică pentru fotbal la goluri pentru Universitatea Craiova: povestea inspirațională a noii speranțe a fotbalului oltenesc
MediaFlux
Greseala care lasă românii fara BANII de la stat. Avertismentul guvernanților
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'