Şi şoferii experimentaţi îl evită: Cum arată unul dintre cele mai înspăimântătoare poduri VIDEO

Are 8 kilometri lungime şi este construit deasupra apei. Când este înnorat, nu i se mai vede capătul. Este spaima şoferilor. Chiar şi cei mai experimentaţi dintre ei tremură de frică la gândul că trebuie să îl străbată, preferând să angajeze un şofer "specializat" în traversarea podului "de coşmar" contra sumei de 25 de dolari.

28 mai 2013, 17:25

Podul Memorial William Preston Lane Jr, căruia i se mai spune şi Podul Golfului Chesapeake este spaima şoferilor. Podul de 8 kilometri leagă malul de Est cu cel de Vest din Maryland. Podul a fost lovit de multe furtuni violente care le-au provocat teamă şi chiar groază miilor de locuitori din Baltimore şi Washington când au trecut pe-acolo. În punctul său cel mai înalt, podul are o înlţime de 57 de metri socotiţi de la luciul apei.

Unora le este atât de frică să îl traverseze cu maşina, încât cer ajutorul unor companii cu şoferi experimentaţi care conduc maşinile în locul lor. De pildă, firma Business Kent Island Express prestează asemenea servicii, un şofer care să te treacă podul costând 25 de dolari pentru fiecare sens de mers. Astfel, o traversare înainte şi înapoi costă 50 de dolari, scrie Daily Mail.

„Aproximativ 5.800 de şoferi folosesc serviciile noastre”, a declarat reprezentantul firmei Business Kent Island Express publicaţiei The New York Times.

Când este vreme rea, este înnorat sau plouă, capătul podului nu se vede nici măcar de la jumătatea drumului. În plus, navele mari care trec pe sub pod le induc şoferilor senzaţii de ameţeală, dându-le impresia că vor cădea în apă. Senzaţiile nu sunt mai bune nici pe vreme bună.

Şoferii „călăuze” au devenit şi psihologi amatori. Ei îşi învaţă clienţii cum să îşi învingă frica şi să scape de senzaţiile neplăcute. Nu toţi sunt însă receptivi. Marele secret constă în faptul că trebuie să vorbeşti despre orice altceva numai despre traversarea podului în cele 10 sau 15 minute în care acesta este străbătut cu maşina.

Podul care a fost inaugurat în 1952 este cea mai lungă structură continuă de oţel construită peste apă şi a fost cotat de Travel&Leisure Magazine pe locul 9 între cele mai înspăimântătoare poduri din lume.

Şi alte poduri pun la încercare curajul celor care le traversează fie în maşină, fie cu piciorul.