VIDEO Pod de 2,5 km, prăbuşit după ce o navă a lovit unul dintre picioare

Podul Key Bridge din Baltimore, Maryland, cu o lungime de 2,57 km, s-a prăbuşit marţi după ce un cargobot a intrat în coliziune cu acesta, relatează presa americană.

26 mart. 2024, 09:52
VIDEO Pod de 2,5 km, prăbuşit după ce o navă a lovit unul dintre picioare

Podul a fost închis circulaţiei în urma unui „incident”, a anunţat Autoritatea de transport din Maryland pe contul său de X, a relatat postul american ABC.

Potrivit primelor informaţii, vasul a lovit unul dintre pilonii podului Francis Scott Key, care are o înălţime de peste 350 de metri, provocând prăbuşirea acestuia.

Incidentul s-a petrecut în cursul nopţii, la ora locală 1:30 (7:30, ora României).

Accidentul a fost confirmat de Matthew West, subofiţer al Pazei de Coastă din Baltimore, pentru New York Times. El nu a precizat tipul de navă şi nici momentul în care aceasta a lovit podul. Amploarea pagubelor nu a fost imediat clară.

Citeşte şi: Vladimir Putin acuză Ucraina pentru masacrul din Moscova. „Ştim cine a comis această atrocitate, ceea ce ne interesează este sponsorul”

Kevin Cartwright, directorul de comunicare al Departamentului de Pompieri din oraşul Baltimore, a confirmat pentru BBC că podul a fost lovit de „un vas mare”, ceea ce a dus la prăbuşirea acestuia în râul Patapsco. El a mai spus că „până la şapte persoane şi mai multe vehicule” au căzut în râu.

În prezent, există o operaţiune de salvare în curs de desfăşurare la care contribuie mai multe agenţii, inclusiv Paza de Coastă.

Imaginile cu podul prăbuşit sunt spectaculoase. În mai multe videoclipuri postate pe reţelele sociale se poate observa că o parte considerabilă din impresionanta structură metalică, inaugurată în 1977, s-a prăbuşit în râul Patapsco.

Citeşte şi: Cutremur puternic, peste 1.000 de locuinţe distruse şi cel puţin 5 morţi