Siameze unite în zona capului, separate cu succes la Vatican VIDEO

Echipa medicală de la spitalul Bambino Gesu din Vatican a reuşit separarea a două siameze unite în zona capului, transmite DPA. Fetiţele în vârstă de doi ani sufereau de “craniopagus” şi aveau în comun părţi ale oaselor craniene şi ale sistemului cerebral venos.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 12:13
Siameze unite în zona capului, separate cu succes la Vatican VIDEO

Siamezele Ervina şi Prefina s-au născut în Republica Centrafricană în 2018. Până în prezent, micuţele au suferit trei operaţii – în mai şi iunie 2019 şi pe 5 iunie 2020. Separarea a fost posibilă după cea de-a treia operaţie, care a durat 18 ore şi a necesitat prezenţa în sala de operaţii a 30 de specialişti.

Citeşte şi Cei mai bătrâni siamezi din lume au murit. Aveau 68 de ani şi erau uniţi în zona şoldului

Cea mai mare provocare pentru echipa medicală a reprezentat-o separarea sistemului lor cerebral venos. Medicii au folosit un set de oglinzi pentru ca gemenele să se vadă şi să îşi cunoască chipurile înainte de operaţia care avea să le aducă o viaţă normală.

Siamezii care suferă de “craniopagus” sunt cazuri destul de rare. Potrivit medicilor de la spitalul Bambino Gesu, sunt cunoscute doar alte două cazuri de separare cu succes a unor siamezi “craniopagus”, la Londra, însă capetele acelor copii erau unite în zona frunţilor.