Siamezele au fost vizitate de tată. Una dintre fetiţe are probleme renale VIDEO

Deşi autorităţile se tem de un posibil abandon, cele două fetiţe siameze care s-au născut luni la Maternitatea din Piteşti au fost recunoscute de tatăl lor.

RomaniaTV.net
30 dec. 2011, 08:52
Siamezele au fost vizitate de tată. Una dintre fetiţe are probleme renale VIDEO

Internate la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde au fost transportate de urgenţă imediat după naştere, siamezele din Piteşti şi-au primit deja numele şi au fost recunoscute de tatăl lor, iar mama abia aşteaptă să le ia acasă.

Mama siamezelor, Amalia Neacşu (21 de ani), nu a putut ajunge la Bucureşti să le vadă pe micuţe, cu toate că a fost externată din Maternitatea Piteşti încă de joi. Totuşi, fetiţele, Adelina Ştefania şi Raluca Andreea, au fost vizitate la Bucureşti de tată, care a venit şi cu certificatele lor de naştere, şi de bunici.

Potrivit medicilor, starea siamezelor este stabilă, iar joi au primit prima porţie de lapte. Una dintre micuţe are probleme renale şi încă nu a urinat, dar medicii sunt de părere că această funcţie este preluată de cealaltă fetiţă, a declarat Raluca Alexandru, purtător de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu.

„Există o suferinţă renală, astfel că una dintre fetiţe nu poate urina, dar se pare că acest lucru se realizează de către cealaltă. Altfel spus, una dintre siameze urinează şi pentru cealaltă. Această situaţie este analizată de către medici”, a precizat Raluca Alexandru.

Din punct de vedere cardiovascular şi respirator, fetiţele sunt stabile, iar medicii speră că ele se vor dezvolta armonios împreună, pentru ca apoi să se facă toate intervenţiile necesare.

Potrivit Ralucăi Alexandru, nu se pune problema unei intervenţii de separare a fetiţelor mai devreme de 7-8 luni.