Siamezele născute la Piteşti sunt în stare gravă, dar stabilă

Siamezele născute la Piteşti şi transferate ulterior la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală sunt în stare gravă, dar stabilă. Fetiţele au împlinit 11 zile şi se află în continuare la Terapie Intensivă. Medicii vor face noi investigaţii atunci când starea de sănătate a micuţelor se va îmbunătăţi.

RomaniaTV.net
04 ian. 2012, 13:04
Siamezele născute la Piteşti sunt în stare gravă, dar stabilă

Fetiţele au venit pe lume pe 26 decembrie la Piteşti. Medicii au luat decizia de a le trimite la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, deoarece nu aveau aparatura necesară pentru a le ţine în viaţă.

În urma unei ecografii, medicii de la „Grigore Alexandrescu” au constatat că cele două fetiţe sunt lipite în zona ficatului, dar au inimi separate, ele putând fi operate. „Investigaţiile au arătat că fetiţele au inimi separate. Au rămas legate mai mult în zona abdominală şi cu malformaţii sternale la nivelul toracelui, iar în zona abdominală la nivelul ficatului rămâne un ficat unic”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, medicul Raluca Alexandru.

Medicii de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” au luat legătura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit în Emiratele Arabe, în vederea unei eventuale intervenţii chirurgicale. „Este medicul care în anii ’80 s-a îngrijit de cele două siameze Lina şi Gherghina şi care împreună cu o echipă pluridisciplinară din Elveţia au realizat atunci separarea celor două fetiţe”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Mama fetiţelor abia aşteaptă să ajungă să-şi vadă copilele şi le cere celor care fac speculaţii privind posibilitatea ca ea să le abandoneze să înceteze. „Am speranţa că o să le am lângă mine, mă rog la Dumnezeu. Mă uit într-una la televizor şi am urmărit cazul. Aş ruga pe toată lumea să nu mai spună că o să le abandonăm. Aşa ceva nu se va întâmpla niciodată, nu se pune problema”.