Sibian arestat pentru braconaj. Vâna urşi din care făcea SALAM

Un bărbat din Sibiu este acuzat că ar fi vânat urşi din carnea cărora făcea salam pe care-l vindea la pensiuni. Prejudiciul a fost estimat de oamenii legii la peste 120.000 de euro.

20 feb. 2018, 16:27

Un bărbat din județul Sibiu, proaspăt devenit membru în AJVPS Sibiu, a fost reținut de polițiști sub acuzația de braconaj cinegetic. Împreună cu alți bărbați din județul Mureș, Cristian Sorin Iosipescu, domiciliat în Dumbrăveni, ar fi vânat trei urși, iar din carnea lor ar fi realizat mezeluri pe care le vindeau la diferite pensiuni din țară și străinătate. Prejudiciul a fost estimat de oamenii legii la peste 120.000 de euro, scrie Turnul Sfatului.

Trei urşi au dat buzna într-un resurant. Ce a urmat este incredibil VIDEO

Acțiunea polițiștilor din cadrul IPJ Mureș a avut loc săptămâna trecută, mai multe descinderi desfășurându-se în județe Sibiu și Mureș. În urma percheziţiilor au fost identificate o armă neletală, pentru care persoana în cauză nu deţinea permis de port armă, o arma letală cu glonţ, muniţie letală, un craniu de urs, 67 trofee din speciile cerb şi căprior, carne de vânat, 9 cuţite de dimensiuni mari, o suliţă artizanală, precum şi alte bunuri.

Printre cei trei bărbați reținuți s-a numărat și Cristian Sorin Iosipescu, pe numele căruia Judecătoria Sighișoara a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile „pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de armă letală fără drept”, „braconaj cinegetic” și „vânarea speciilor de vânat strict protejate în alte condiţii decât cele legale şi tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condiţiile legii”.

Sorin Iosipescu este cunoscut în Dumbrăveni ca un mare pasionat de vânătoare. Acesta se lăuda pe o rețea de socializare cu aventurile lui vânătorești, care includ chiar și urmărirea unui urs prin pădure cu mașina. Tot pe internet, Iosipescu posta imagini cu vânat, inclusiv videoclipuri care pot fi considerate că redau violența asupra animalelor sălbatice.

Surse din zona anchetei spun că suspecții ar fi realizat mezeluri din carnea de urs, dar și din alt vânat, pe care apoi le comercializau la diferite unități turistice din țară și din Europa.