Sibiul iese din carantină. Terasele și sălile de sport se redeschid de astăzi

Prefectura Sibiu a anunțat că localitățile Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu, Șelimbăr , Mediaș, Orlat și Avrig vor ieși din carantină, începând de la ora 17:00.

14 dec. 2020, 11:20
Sibiul iese din carantină. Terasele și sălile de sport se redeschid de astăzi

Sibiul iese din carantină. Municipiul Sibiu iese, de mâine, din carantină. Autoritățile au transmis, duminică, faptul că restricțiile de carantină se vor ridica din toate localitățile din județ afectate.

Citește și: Marcel Ciolacu, declaraţii înainte de consultările de la Cotroceni. „Iohannis trebuie să înţeleagă că a pierdut aceste alegeri. Va găsi calea de a-l desemna pe Alexandru Rafila premier”

Prin urmare, de la ora 17.00, ies din carantină localitățile Sibiu, Cisnădie, Tălmaciu și Șelimbăr, aflate în carantină din 16 noiembrie, și localitățile Mediaș, Orlat și Avrig, în carantină din 23 noiembrie. De la o medie de peste 9 cazuri la mia de locuitori, Sibiul a ajuns la 3.35.

Sibiul iese din carantină. Mall-urile din Sibiu se vor putea deschide și în weekend, iar circulația pe timp de zi se va face liber, fără a mai fi nevoie de prezentarea unei declarații pe proprie răspundere. De asemenea, sălile de sport și terasele se vor redeschide. Cu toate acestea, purtarea măștii de protecție rămâne obligatorie în spațiile deschise, deci inclusiv pe stradă, excepție făcând copiii mai mici de 5 ani.

Prefectul Sibiului a precizat că cele patru săptămâni de carantină au dus la o scădere a numărului de cazuri, iar pentru asta mulțumește cetățenilor care au respectat măsurile impuse.

“Efortul comun, al tuturor sibienilor, depus pe parcursul celor patru săptămâni de carantină, nu a fost în zadar și a dus la o scădere a numărului de cazuri și la o transmitere comunitară mai redusă. Drept urmare, începând de luni, 14 decembrie, ora 05:00 măsura de carantină se încheie în toate localitățile din județ. Mulțumesc tuturor cetățenilor care au respectat măsurile și au dat dovadă de responsabilitate, spirit civic și solidaritate! Sărbătorile se apropie și este necesar să fim în continuare precauți și să ne protejăm respectând măsurile impuse pe perioada stării de alertă. Vă  mulțumesc și vă doresc tuturor multă sănătate!”, a spus Mircea Crețu, prefectul Sibiului.


loading...