Marcel Ciolacu, declaraţii înainte de consultările de la Cotroceni. „Iohannis trebuie să înţeleagă că a pierdut aceste alegeri. Va găsi calea de a-l desemna pe Alexandru Rafila premier”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut declaraţii, luni, înainte de a merge la consultările convocate de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni pentru desemnarea unui premier.

14 dec. 2020, 10:48
Marcel Ciolacu, declaraţii înainte de consultările de la Cotroceni. „Iohannis trebuie să înţeleagă că a pierdut aceste alegeri. Va găsi calea de a-l desemna pe Alexandru Rafila premier”

Marcel Ciolacu va merge la Palatul Cotroceni alături de delegaţia PSD din care fac parte şi Vasile Dîncu, Gabriela Firea, Sorin Grindeanu şi Paul Stănescu, pentru a-l convinge pe Klaus Iohannis să-l numească pe medicul Alexandru Rafila în funcţia de premier.

„Mergem astăzi la Cotroceni cu un mandat clar, dat de către români. Electoratul a sancţionat fosta guvernare condusă de domnul Orban şi de domnul preşedinte Iohannis. Domnul Iohannis trebuie să înţeleagă faptul că a pierdut aceste alegeri şi trebuie să accepte nominalizarea PSD, în persoana domnului profesor doctor Alexandru Rafila să fie viitorul prim-ministru desemnat”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: „Sunt ferm convins că va găsi calea în acest program de guvernare”

Preşedintele PSD a afirmat că îi va înmâna lui Klaus Iohannis şi programul de guvernare al social-democraţilor.

„Sunt ferm convins că va găsi calea în acest program de guvernare şi de a-l desemna pe domnul Rafila prim-ministru”, a afirmat liderul PSD.

Citeşte şi: Consultări tensionate la Cotroceni. Haos politic, Klaus Iohannis are mari probleme cu „guvernul său”. Orarul negocierilor

Fiecare partid vine luni cu propria versiune de „consens” politic, iar Klaus Iohannis are greaua misiune de a arbitra un haos politic, rezultat după alegerile parlamentare din decembrie. După negocierile eşuate din weekend, cel puţin declarativ PNL a anunţat că îl va propune premier pe Florin Cîţu, USR-PLUS va merge cu varianta Dacian Cioloş, iar UDMR îl va propune pe Kelemen Hunor.

Consultările vor avea loc după următorul program:

Ora 11:00 – Partidul Social Democrat (PSD);
Ora 12:00 – Partidul Naţional Liberal (PNL);
Ora 13:00 – Alianţa USR-PLUS;
Ora 14:00 – Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);
Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 16:00 – Minorităţi naţionale reprezentate în Parlament.