O fată de 15 ani s-a sinucis pentru că a fost umilită de colegi. A postat un ultim mesaj pe twitter

Felicia Garcia, o adolescentă din SUA, era de mai mult timp ţinta abuzurilor din partea colegilor de şcoală. La un moment dat, când a simţit că a ajuns la limita umilinţei, fata şi-a luat viaţa, aruncându-se în faţa metrolui din New York, sub privirile unora dintre colegii săi.

RomaniaTV.net
27 oct. 2012, 15:00
O fată de 15 ani s-a sinucis pentru că a fost umilită de colegi. A postat un ultim mesaj pe twitter

Felicia Garcia, o americancă de 15 ani, era mereu umilită de către colegii de la Tottenville High School, care răspândiseră zvonul că ea ar fi avut legături sexuale cu mai mulţi fotbalişti din echipa şcolii, la o petrecere după un meci de fotbal, scrie New York Daily News.

La un moment dat, aceste şicane deveniseră insuportabile pentru ea. Luni, fata scria pe contul ei de Twitter: „Nu mai pot, sunt terminată, renunţ”. Miercuri, Felicia se arunca în faţa metroului newyorkez, în staţia Staten Island, sub ochii unor colegi.

New York Times a scris că Felicia avusese o viaţă zbuciumată încă de mică. Părinţii ei muriseră când ea era copil încă, iar ea fugise apoi  din casa mătuşii sale care avea grijă de ea, cu un bărbat mai în vârstă. Mai târziu, a apelat la ajutorul sistemului asistenţă socială pentru minori.

Anchetatorii au interogat doi băieţi de 17 ani care o umileau pe fată, precum şi patru fotbalişti din echipa şcolii, cu vârste de 15 şi 16 ani, cu care fata ar fi avut relaţii sexuale. Deocamdată, niciunul dintre ei nu a fost acuzat.

Sara Brager, una dintre colegele Feliciei, a fost martora sinuciderii fetei. „Înainte de a sări în faţa metroului ea a spus ‘În sfârşit, a venit’, apoi s-a aruncat pe şine. „A fost cel mai oribil lucru pe care l-am văzut vreodată”, a spus Sara.

Cazul Feliciei nu este singurul de acest fel. În septembrie, o adolescentă din Canada îşi încheia socotelile cu viaţa tot din cauza umilinţelor propagate pe reţelele de socializare, după ce fata postase online mai multe imagini cu ea în costumul Evei. Canadianca a lăsat tot un mesaj online de adio, pe Facebook.