Şicane între miliardarii lumii! Elon Musk, ironii la adresa lui Jeff Bezos după ce l-a depășit în topul celor mai bogați oameni din lume

Cu o avere de 222 miliarde de dolari, Elon Musk, fondatorul Tesla, ocupă primul loc în Bloomberg's Billionaires Index. Pe locul doi, la diferenţă de doar 10,6 miliarde de dolari, se află Jeff Bezos, fondatorul Amazon, cu o avere de 191,6 miliarde de dolari.

12 oct. 2021, 16:08
Şicane între miliardarii lumii! Elon Musk, ironii la adresa lui Jeff Bezos după ce l-a depășit în topul celor mai bogați oameni din lume

Musk a reuşit să-i ia faţa lui Bezos în urma celei mai recente tranzacţii. Înainte de aceasta, locurile erau inversate.

Bezos a postat pe Twitter o poză şi un scurt text inspiraţional. Poza reprezintă un articol dintr-un ziar din anul 1999. Este vorba despre un text critic la adresa companiei Amazon. Autorul articolului avea convingerea, la vremea aceea, că Amazon este o idee proastă.

Ascultă și fii deschis, dar nu lăsa pe nimeni să-ți spună cine ești. Aceasta a fost doar una dintre numeroasele povești care ne relatau despre cum aveam să eșuăm. Astăzi, Amazon este una dintre cele mai de succes companii din lume și a revoluționat două industrii complet diferite„, a scris fondatorul Amazon pe Twitter.

Citeste si Bill Gates, mesaj pentru Elon Musk și Jeff Bezos în plină pandemie de coronavirus

Postarea lui Bezos i-a ridicat mingea la fileu lui Musk, care a plasat un comentariu ironic: o medalie cu locul doi pentru Bezos.

Elon Musk şi Jeff Bezos, şicane în mediul online

În luna septembrie, la aflarea veştii că a devenit mai bogat decaât Bezos, Elon Musk a spus că îi va trimite acestuia o medalie de argint și o statuie gigantică a cifrei 2.

Îi trimit lui Jeffrey B. o statuie gigantică a cifrei „2”, împreună cu o medalie de argint”, a scris directorul executiv al Tesla, într-un e-mail pentru Forbes.

Mesajul ironic al excentricului Elon Musk nu este o surpriză, el acuzându-l în trecut de două ori pe Jeff Bezos că l-ar fi copiat, în amebele postări de pe Twitter folosind un emoji de pisică. Mai întâi în aprilie 2019, când Amazon şi-a anunțat planurile de a lansa sateliți care se conectează la internet, în competiție cu SpaceX-ul lui Musk, și în iunie 2020, când Amazon a achiziționat compania Zoox, care se ocupă de autoturisme, la fel ca Tesla.

Citeste si Datornici la stat. La ce tertipuri au recurs Bill Gates, Jeff Bezos și Elon Musk ca să plătească impozite foarte mici