Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Radu Beligan va fi depus sâmbătă la TNB

Sicriul cu trupul neînsuflețit al actorului Radu Beligan va fi depus în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București sâmbătă, între orele 10,00 și 13,00, iar înmormântarea va avea loc în aceeași zi la Cimitirul Bellu, a anunțat miercuri Uniunea Teatrală din România - UNITER.

20 iul. 2016, 17:35
Sicriul cu trupul neînsufleţit al actorului Radu Beligan va fi depus sâmbătă la TNB

„Cel mai longeviv actor aflat în activitate pe scena de teatru, Radu Beligan a încântat cu șarmul său inconfundabil timp de 79 de ani spectatorii care, după cum spunea Maestrul, ‘m-au făcut ceea ce sunt’. Un actor unic, mentorul a zeci de generații, idolul a mii de spectatori, un adevărat simbol al artei teatrului, Radu Beligan a trăit pentru meseria lui, punând Teatrul pe primul plan. Un artist complet: actor de teatru, film și radio, regizor, scriitor, profesor universitar, director de teatru, președinte de onoare al Institutului Internațional de Teatru, membru al Academiei Române, Radu Beligan este o personalitate a Teatrului Mondial. Ne va rămâne mereu în amintire cu zâmbetul său dulce-amărui…”, se arată într-un comunicat al UNITER.

Actorul Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918 și a murit miercuri la vârsta de 97 de ani.

Citeşte şi RADU BELIGAN A MURIT. Ministrul Culturii: Odată cu el dispare o generaţie ce a marcat istoria teatrului românesc