Sicriul lui Ivan Patzaichin va fi depus la sediul clubului Dinamo. Cei care doresc să-şi ia rămas bun de la legendarul sportiv pot s-o facă luni, după ora 12.00

Trupul neînsufleţit al lui Ivan Patzaichin va fi depus, luni, la ora 12.00, la sediul CS Dinamo din Şoseaua Ştefan cel Mare.

05 sept. 2021, 15:06
Sicriul lui Ivan Patzaichin va fi depus la sediul clubului Dinamo. Cei care doresc să-şi ia rămas bun de la legendarul sportiv pot s-o facă luni, după ora 12.00

Canoistul Ivan Patzaikin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani. Familia sa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţă că ”Ivan a plecat şi nu se mai întoarce”.

”Ivan a plecat. Şi nu se mai întoarce”, este mesajul semnat ”Familia” şi postat pe pagina de facebook a sportivului.

Sportivul a murit după o lungă suferinţă.  El era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din Capitală.

Citeşte şi Ivan Patzaichin, „campionul cu pagaia ruptă”. Povestea unei legende a sportului

Ivan Patzaikin era născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea. El a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante. A concurat cu pagaia ruptă în 1972, la Olimpiada de la Munchen În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit. Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur, a scris gsp.ro. Ivan Patzaichin are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

În anul 1968 a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, în 1982 pe cel de Maestru International al Sportului, iar in 1991 pe cel de Antrenor Emerit. In 1990, presedintele Comitetului International Olimpic (CIO) Juan Antonio Samaranch i-a conferit Ordinul Olimpic de argint. In 2000 a primit Ordinul National “Serviciul Credincios” in gradul de ofiter , iar in 2008 a primit Ordinul “Meritul Sportiv” clasa I . La data de 1 decembrie 2004, colonelul in rezerva Ivan Potzaichin din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a fost inaintat la gradul de general de brigada (cu o stea), in rezerva. In 2010 a fost distins cu Decoratia Regala “Nihil Sine Deo”.

Citeşte şi Ivan Patzaichin a murit. Mesaj emoţionant postat de familie pe pagina de Facebook a lui Ivan Patzachin


loading...