Siegfried Mureşan: Comisia JURI din Parlamentul European va da verdictul final în cazul Rovanei Plumb

Comisia juridică din Parlamentul European va da verdictul final în cazul Rovanei Plumb pe baza aceloraşi informaţii pe care a decis joi respingerea ei, întrucât între timp nu a avut loc niciun fel de dialog oficial între cele două părţi, susţine europarlamentarul Siegfried Mureşan.

30 sept. 2019, 07:00
Siegfried Mureşan: Comisia JURI din Parlamentul European va da verdictul final în cazul Rovanei Plumb

”Între Comisia juridică a Parlamentului European şi Rovana Plumb nu a existat de la verdictul de joi şi până astăzi nicio comunicare oficială. Comisia juridică a Parlamentului European a votat cu 20 – 0 că Rovana Plumb nu poate fi comisar european şi a decis să nu îi mai adreseze întrebări suplimentare în scris şi nici să o invite la o a doua audiere deoarece au fost suficiente etape în care putea convinge şi nu a convins.

Europarlamentarii experţi din Comisia juridică vor da în această dimineaţă verdictul final exact pe baza informaţiilor pe care au decis respingerea ei joi”, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Comisia juridică din Parlamentul European se reuneşte luni în şedinţă extraordinară pentru a discuta cazul Rovanei Plumb, nominalizată pentru postul de comisar european pentru Transporturi, după ce procedura de numire a acesteia a fost suspendată din cauza unor nereguli în declaraţia de avere, ceea ce a creat o situaţie fătă precedent pentru legislativul european.

Citeşte şi: Cazul Rovana Plumb. Comisia JURI se întruneşte luni pentru a formula recomandări