SIF Oltenia cumpără Electromagnetica şi îi susţine investiţiile în microhidrocentrale

Societatea de investiţii financiare SIF Oltenia a fost cumpărătorul de ieri a circa 3% din acţiunile producătorului de corpuri de iluminat şi subansamble Electromagnetica Bucureşti. SIF Oltenia deţine acum aproape 21% din acţiunile Electromagnetica, fosta glorie a telefoniei româneşti, care s-a relansat intrând pe piaţa producţiei şi a comerţului de electricitate.

07 feb. 2012, 11:12
SIF Oltenia cumpără Electromagnetica şi îi susţine investiţiile în microhidrocentrale

„Avem o colaborare bună cu SIF Oltenia în consiliul de administraţie şi avem aceleaşi opţiuni în legătură cu dezvoltarea companiei şi cu investiţiile în producţia de electricitate“ a declarat Eugen Scheuşan, directorul general al Electromagnetica, pentru RTV.NET.

 

Compania îşi câştigă veniturile mai ales din activităţile de tranzacţionare şi furnizare a energiei electrice, pe care o şi produce în cele zece microhidrocentrale de pe Valea Sucevei, achiziţionate în urmă cu câţiva ani.

 

Electromagnetica Bucureşti (simbol bursier ELMA) a raportat o cifră de afaceri de 386 milioane de lei pe primele 9 luni ale anului trecut, după o creştere cu 11% în trimestrul 3 faţă de perioada similară a lui 2010. Profitul net cu 36%, mai mare în T3, a urcat câştigul pe 9 luni la 17 milioane de lei, potrivit raportărilor trimise la bursă.

 

Profitul la 9 luni 2011 este totuşi în scădere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, deşi cifra de afaceri la nouă luni a crescut cu aproape 8%.

 

Electromagnetica a fost promovată anul trecut la prima categorie a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi are o valoare de piaţă (capitalizare = preţ pe acţiuni x nr. acţiuni) de peste 196 de milioane de lei. Compania este controlată încă de reprezentanţii salariaţilor asociaţi în PAS, ca să cumpăre pachetul majoritar de la Stat. Asociaţia salariaţilor (PAS) are 31% din acţiunile ELMA