SIF Transilvania, obligată să plătească DESPĂGUBIRI de peste 1 milion euro către zece manageri demişi în urmă cu doi ani

Cei zece manageri angajați în urmă cu doi ani pentru a restructura Transilvania Hotels & Travel, divizia de turism a SIF Transilvania, și demiși după doar câteva luni,au câștigat procesele împotriva companiei, blocând conturile acesteia. Managerii spun că, cumulat, compania trebuie să le plătească salarii și compensații de peste un milion de euro. Reprezentanții SIF Transilvania afirmă că nu vor plăti acești bani, deoarece mai există căi extraordinare de atac.

17 mart. 2017, 15:05
SIF Transilvania, obligată să plătească DESPĂGUBIRI de peste 1 milion euro către zece manageri demişi în urmă cu doi ani

După doi ani, cei zece manageri au câștigat procesul colectiv intentat firmei Transilvania Hotels & Travel, iar câțiva dintre ei, printre care Mihai Zamfir, George Secăreanu și Mircea Drăghici, au câștigat și procesele individuale la Curtea de Apel București, instanța urmând să decidă și în cazul celorlalți directori demiși. Mihai Zamfir a reușit deja să blocheze conturile Transilvania Hotels & Travel, cerând executarea silită a firmei, iar Drăghici și Secăreanu urmează să ceară și ei același lucru.

Potrivit celor trei foști manageri, echipa celor zece demiși are de recuperat salarii pe doi ani plus alte compensații ce se ridică, cumulat, la peste un milion de euro. „Eu sunt al doilea care a câștigat, din lotul cel mare, procesul cu Transilvania Travel, dar am cea mai mare sumă de recuperat – 110.000 de euro net. Prin urmare, le-am și blocat conturile”, a declarat Zamfir pentru Profit.ro. El se teme ca nu cumva, pentru a evita să plătească salariile restante, Transilvania Hotels & Travel să-și ceară insolvența.

George Secăreanu a câștigat și el procesul individual, având, asemenea lui Drăghici și Zamfir, o hotărâre definitivă din partea instanței. „M-am întâlnit deja cu un expert contabil, ca să calculăm exact suma, și urmează să cer și eu executarea”, spune acesta.

Mircea Drăghici afirmă, la rândul lui, că va cere blocarea conturilor Transilvania Hotels & Travel și executarea silită a acesteia. El povestește că a avut o întâlnire cu Marius Zamfir, directorul general al firmei, care ar fi încercat să negocieze cu el. „Mi-a spus că, dacă nu accept plata eșalonată a datoriilor, atât eu, cât și foștii mei colegi, societatea nu are altă soluție decât să intre în insolvență. Atât timp cât instanța mi-a dat câștig de cauză, nu am de gând să negociez ce am obținut acolo”, susține acesta.