Sigur aţi consumat acest produs din supermarket, dar nu v-aţi gândit niciodată cât rău vă face

Un ambalaj frumos si o prezentare buna transforma un produs banal intr-un adevarat deliciu vizual. Programul foarte aglomerat pe care il au majoritatea romanilor nu permite petrecerea timpului in bucatarie, de aceea multi aleg sa cumpere din magazine diferite gustari reci.

27 mai 2015, 08:19
Sigur aţi consumat acest produs din supermarket, dar nu v-aţi gândit niciodată cât rău vă face

Scutirea timpului petrecut in bucatarie de cele mai multe ori nu este una benefica, scrie bzi.ro. Alegerea in fuga a unui produs semipreparat nu este tocmai buna, iar gusturile pe care le are fiecare nu se reflecta intotdeauna pe rafturile din supermarketuri.

Citeşte şi Alimente pe care un nutriţionist nu le-ar mânca niciodată

Cu toate acestea, multa lume alege sa cumpere diferite produse, printre care si icre. Pe piata sunt zeci de firme cunoscute sau mai putin cunoscute care comercializeaza icre sub diferite forme. Fie ca sunt de crap, de hering sau o combinatie dintre ele, icrele sunt doar cu numele. Pe cutiile din supermarketuri scrie destul de mare „Icre”, insa ele exista in proportie extrem de mica. Majoritatea produselor au trecute pe eticheta toate ingredientele si procentul de icre. Cele mai multe au icre in medie 10 la suta, dar mai exista si exceptii, care pot avea mai mult sau mai putin de zece la suta. Un calcul simpu arata ca intr-o cutie de 200 de grame doar 20 de grame sunt icre, iar restul de 180 de grame diferiti aditivi ce au rol de ingrosare sau conservare.

Cutiile cu icre pun viata iesenilor in pericol?

Aceste produse care se vand sub denumirea de „icre” contin de obicei guma xanthan, guma guar, gelifiant si sare. Toate aceste ingrediente pot provoca greata, balonare, crampe sau chiar alergii. Icrele aproape inexistente din cutiile ce le poarta numele sunt absorbite de tot felul de substante care pe langa toate rolurile pe care le poarta inmultesc produsul. Mai precis, iesenii platesc pretul icrelor, dar primesc altceva la cutie. Nutritionistii si medicii atentioneaza oamenii cu privire la consumul acestor semipreparate. Multe dintre substantele folosite pot provoca alergii severe, intoxicatii sau diaree. Bine cunoscutele „E-uri” nu lipsesc din aceste produse, cu toate ca se cunosc efectele negative pe care le au asupra corpului. Cu toate acestea, icrele sunt recomandate de catre nutritionisti, dar sa fie naturale si preparate in casa.

Citeşte şi Gestul indecent al unei FEMEI care a intrat într-un SUPERMARKET: Zici că voia să facă un film PORNO în PUBLIC

Retetele difera de la o zona a tarii la alta, insa nu iese niciuna din tiparul binecunoscut, adica, icre, ceapa, ulei si sare. In functie de gust se poate adauga lamaie sau apa pentru a li se schimba consistenta. Un produs alimentar facut acasa nu se poate compara niciodata cu unul din rafturile magazinelor. Un semn de intrebare poate fi valabilitatea produsului. In mod normal, icrele facute in casa se pot pastra maximum cateva zile, dar cele din magazine expira in cateva saptamani. Explicatia este simpla, dar totodata revoltatoare. Zecile de conservati, aditivi si intaritori care se folosesc, nu fac altceva decat sa destabilizeze sanatatea corpului.