Silaghi: Încercăm să prelungim cu un an cheltuirea banilor europeni alocaţi pentru perioada 2007 – 2013

Săptămâna viitoare se va discuta în Parlamentul European despre prelungirea cu încă un an a posibilităţii României de a cheltui banii alocaţi pentru perioada 2007-2013, a declarat sâmbătă europarlamentarul Ovidiu Silaghi, într-o conferinţă de presă. El consideră că acest moment crucial ar da o gură de oxigen.

16 nov. 2013, 15:53
Silaghi: Încercăm să prelungim cu un an cheltuirea banilor europeni alocaţi pentru perioada 2007 – 2013

‘Luni seara, la ora 19, avem ultima dezbatere pentru N+3 pentru România şi Slovacia, N+3 înseamnă că accesul la finanţările europene de pe perioada 2007-2013 să le prelungim nu cu doi ani cum era prevăzut iniţial, ci cu încă un an. Este important pentru România pentru că vorbim de încă 2,6 miliarde euro neconsumaţi la această oră. Gradul nostru de absorbţie a ajuns acum la 26%, dacă mai adăugăm cei 10% care s-au acordat ca şi prefinanţare am consumat cam 36% din fondurile alocate României. Un an în plus ne-ar ajuta în mod evident’, a explicat Silaghi.

Fostul ministru al Transporturilor a spus că votul în Parlamentul European va avea loc probabil joi, 21 noiembrie.

El a mai spus că este un moment crucial, fondurile putând fi cheltuite în special în infrastructură şi mediul economic.

‘Este crucial pentru România să obţină acest an în plus. Doar România şi Slovacia au această şansă. Iar 2,6 miliarde euro, chiar dacă nu-i consumăm în totalitate, dar o bună parte dintre ei sunt importanţi pentru România în special în domeniile de infrastructură şi în creşterea competitivităţii economice. Sunt cele două sectoare unde, se pare, sunt şansele cele mai mari să consumăm bani’, a adăugat Silaghi.


VEZI SI:

Rovana Plumb: Am reuşit să aducem 855 de milioane de euro, în România, într-un an