Sile Cămătaru ar putea scăpa de închisoare. Tăticul interlopilor din București a cerut eliberarea din motive medicale

Sile Cămătaru, aflat după gratii pentru proxenetism, a cerut eliberarea din închisoare din motive medicale, pentru că ar suferi de mai multe boli.

04 iun. 2023, 14:23
Sile Cămătaru ar putea scăpa de închisoare. Tăticul interlopilor din București a cerut eliberarea din motive medicale
Sile Cămătaru ar putea fi eliberat din închisoare pe caz de boală

Sile Cămătaru, Vasile Balint pe numele său adevărat, este încarcerat în Penitenciarul Mioveni, județul Argeș, după ce în 202 a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare. La pedeapsă s-au adăugat un rest de 3 ani, ceea ce înseamnă că interlopul are de petrecut 9 ani după gratii, din care a executat deja puțin peste 3 ani.

Deoarece a susținut în cererea de elibereare că suferă de o boală cronică gravă, instanța i-a cerut interlopului să depună la dosar acte medicale, potrivit gandul.ro.

Citește și: Fiul lui Sile Cămătaru, extrădat din Italia. Câți ani va sta după gratii Dani Balint

Sile Cămătaru a avut mai multe probleme de sănătate de-a lungul detenției, suferind de diabet, apoi s-a îmbolnăvit de Covid-19, în urma căruia a întâmpinat unele probleme de natură cardiacă.

Chiar dacă a executat numai trei ani, acesta a solicitat Judecătoriei Pitești să fie pus în libertate. La data de 24 mai, instanța a amânat cauza și i-a pus în vedere ca până la data de 14 iunie, când va fi adus din nou la Judecătorie, să prezinte documente medicale justificative.

Judecătorul a anunțat în cadrul aceleiași înfățișări că la Penitenciarul Mioveni va fi trimisă o adresă prin care se va solicita data la care deținutul „devine propozabil în vederea liberării condiționate și data la care acesta poate fi eliberat în termen”.

Interlopul a ajuns la închisoare după ce anchetatorii au dovedit că era liderul unei rețele care furniza prostituate turiștilor străini care frecventau hotelul bucureștean Marriott.

Citește și: Sile Cămătaru, apel disperat din închisoare: „Vor să mă omoare! Ei ştiu că sunt bolnav şi că nu aş rezista”

Conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, în perioada iunie – octombrie 2014, ajutat de Adrian Panduru, zis Limbă, Sile Cămptaru ar fi facilitat activitatea a cel puțin patru dame de companie.

Adrian Panduru racola clienții, în special israelieni veniți la hotel să joace la cazinou, în condițiile în care jocurile de noroc sunt interzise în Israel.

Tariful plătit de aceștia era de circa 100 de euro pentru o oră, iar sumele creșteau în funcție de prelungirea duratei în care femeia rămânea în camera de hotel a clientului.