Sile Cămătaru, prins în Germania

Vasile Balint, cunoscut sub numele de Sile Cămătaru, a fost prins în Germania, în cadrul unui control de rutină în trafic, în prezent aflându-se în custodia autorităţilor.

RomaniaTV.net
13 mai 2012, 05:14
Sile Cămătaru, prins în Germania

IGPR a precizat că a primit o informare de la autorităţile germane privind prinderea lui Sile Cămătaru. El se află în acest moment în custodia autorităţilor de acolo. Interlopul a fost prins într-o localitate de lângă Nurnberg, sâmbătă noapte. Informaţia a fost confirmată de autorităţile române.

„Cu câteva minute în urmă, pe canalele de cooperare poliţienească internaţională s-a primit mesaj de depistare a celui în cauză. Mesajul e scurt, doar că e lângă o localitate de lângă Nurnberg. Nu am detalii…în jurul orei 2 noaptea”, a declarat Adrian Dumitrescu, comisar sef Urmariri din cadrul IGPR, la România TV.

„În jurul orei 1:30 Vasile Balinţ a fost localizat la un filtru al poliţiei pe autostrada Frankfurt-Passau. Tot contextul ne duce cu gândul că a fost prins datorită acţiunii poliţieneşti. Atunci când vorbim de un filtru poliţienesc pe autostradă, nu putem vorbi de o predare. Acesta se deplasa cu alte trei persoane într-o maşină cu numărul de Germania”, a declarat Marius Tache, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Conform procedurii, Sile Cămătaru va fi transferat în România în aproximativ 10-15 zile, scrie MEDIAFAX.

Până în prezent, poliţiştii au reusit să prindă doar 6 persoane din cele 18 căutate în cazul Cămătaru.

Fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost condamnaţi, vineri, de instanţa supremă, printr-o decizie definitivă, la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare, judecătorii menţinând, în cazul celor doi, sentinţa din faza inferioară a procesului.

Nuţu şi Sile Cămătaru au fost daţi în urmărire naţională după ce poliţiştii nu i-au găsit la domiciliu, vineri seară, pentru aplicarea mandatelor de executare a condamnărilor definitive.