Sile Cămătaru, scos din celula cu Sorin Oprescu şi dus în faţa judecătorilor

Primarul Capitalei Sorin Oprescu împarte celula de la arestul Poliţiei Capitalei cu interlopul Sile Cămătaru şi teroristul Mohammad Munaf, condamnat în cazul răpirii celor trei jurnalişti români. Joi, Sile Cămătaru a fost sos din arest şi dus în faţa judecătorilor.

10 sept. 2015, 08:04
Sile Cămătaru, scos din celula cu Sorin Oprescu şi dus în faţa judecătorilor

Sile Cămătaru a fost implicat, joi, în două procese, potrivit România TV. La Judecătoria Sectorului 1, Sile Cămătaru este acuzat şi judecat de anchetatori că ar fi condus o reţea de prostituate de lux. Tot joi, mai mulţi locotenenţi de-ai săi vor fi audiaţi în acelaşi dosar.

Joi, la ora 11.00, a fost programat şi primul termen în care Sile Cămătaru şi Nuţu Cămătaru sunt acuzaţi că l-ar fi bătut pe unul dintre martorii din dosarul în care sunt judecaţi. Bărbatul agresat a declarat că s-a împăcat, între timp, cu fraţii Cămătaru, însă fapta rămâne şi cei doi vor fi judecaţi în continuare.

În dosarul în care fraţii Cămătaru sunt judecaţi pentru prostituţie, ei au fost reţinuţi în baza unor mandate valabile pentru 30 de zile şi sunt încarceraţi în arestul central al Poliţiei Cămătaru.

Sile Cămătaru se află în arestul central în aceeaşi celulă cu Sorin Oprescu şi teroristul Mohammad Munaf, condamnat la zece ani de închisoare în cazul răpirii jurnaliştilor în Irak.

CITEŞTE ŞI: Sorin Oprescu află abia luni dacă rămâne în AREST PREVENTIV. Primăria Capitalei rămâne în „zodia” haosului

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit anchetatorilor, primarul general al Capitalei ar fi primit, sâmbătă seară, de la şeful unei instituţii din subordine, 25.000 de euro, bani ce proveneau de la patru denunţători.

Mohammad Munaf, condamnat definitiv, în anul 2008, la zece ani de închisoare în dosarul răpirii celor trei jurnalişti români în Irak (Marie Jeanne Ion, Ovidiu Ohanesian şi Sorin Mişcoci), a fost adus, pe 27 august, în România şi plasat în arest.

Citeşte şi: Laura Codruţa Kovesi, primele declaraţii după ARESTAREA lui Oprescu. De ce nu s-a aplicat procedura FLAGRANTĂ