Sile Cămătaru vrea să stea mai puţin în închisoare

Vasile Balint, cunoscut drept Sile Cămătaru, este condamnat la 13 ani de închisoare pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane. El încearcă să obţină deducerea din pedeapsă a anilor petrecuţi deja în spatele gratiilor, precum şi a zilelor de arest efectuate în Germania, înainte de a fi repatriat.

RomaniaTV.net
25 sept. 2012, 13:54
Sile Cămătaru vrea să stea mai puţin în închisoare

Vasile Balint, cunoscut sub numele de Sile Cămătaru, vrea să stea mai puţin după gratii. El le cere judecătorilor să constate că a executat deja mai mult de jumătate din pedeapsa de 13 ani de închisoare pe care a primit-o şi să contopească pedepsele.

De asemenea, Sile Cămătaru le-a cere magistraţilor să-i scadă din pedeapsă şi perioada în care a stat în arest preventiv în Germania.

Sile Cămătaru a fost condamnat, pe 11 mai, la 13 ani de închisoare cu executare într-un dosar în care a fost judecat alături de fratele lui, Ioan Balint, alias Nuţu cămătaru, de rude şi de apropiaţi, pentru fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane

Poliţiştii nu l-au găsit la domiciliu pentru a pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei, astfel că Sile Cămătaru a fost dat în urmărire internaţională, fiind prins în Germania, de poliţiştii locali şi ulterior repatriat.

Potrivit deciziei instanţei supreme, din pedeapsa lui Sile Cămătaru va fi dedusă o perioadă de aproximativ şapte ani şi jumătate, astfel că acesta ar mai avea de executat aproximativ cinci ani şi jumătate de detenţie.