Sile făcea cămătărie din penitenciar. Poliţiştii îi percheziţionează pe locotenenţii interlopului

Nouă percheziţii, au avut loc marţi, la interlopi conduşi din penitenciar de Vasile Balint, zis Sile Cămătarul. Cei nouă locotenenţi ai lui Balint colectau taxe de protecţie, fiind implicaţi în proxenetism, evaziune fiscală, furt şi alte infracţiuni cu violenţă.

RomaniaTV.net
13 dec. 2011, 06:16
Sile făcea cămătărie din penitenciar. Poliţiştii îi percheziţionează pe locotenenţii interlopului

Poliţiştii au descins, marţi, în Sudul Bucureştiului, la locuinţele a nouă locotenenţi ai lui Vasile Balint, zis Sile Cămătarul, condamnat la 13 ani de închisoare , care se ocupau de cămătării şi proxeneţi, fiind coordonaţi din detenţie de interlop.

Potrivit Mediafax, cei nouă locotenenţi ai lui Balint colectau taxe de protecţie, fiind implicaţi în proxenetism, evaziune fiscală, furt şi alte infracţiuni cu violenţă.

Acţiunea este desfăşurată de Secţia 15 Poliţie Bucureşti, SPIR şi Serviciul de Investigaţii Criminale.

Sile Cămătaru se află în închisoare, după ce Judecătoria sectorului 4 i-a respins, în 24 noiembrie, cererea de liberare condiţionată în dosarul în care este condamnat la 13 ani de detenţie pentru săvârşirea de fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane.

În aprilie 2008, fraţii Vasile şi Ion Balint (Sile şi Nuţu Cămătaru), mama acestora, precum şi alte rude ale acestora au fost condamnaţi pentru sechestrarea de persoane, înşelăciune şi proxenetism.

Nuţu Cămătaru a fost condamnat definitiv, la începutul lunii martie 2009, la doi ani şi jumătate de închisoare pentru favorizarea infractorului, fiind achitat pentru complicitate la înşelăciunea lui Shaul Peleg, într-un caz amplu de crimă organizată privind fapte de proxenetism, sechestrre de persoane, şantaj, înşelăciune, cămătărie, recuperări de bani, încasări de taxe de protecţie.

Sile Cămătaru a fost condamnat de instanţa supremă la 13 ani de detenţie.

În 28 mai 2010, Ion Balint a părăsit închisoarea.


loading...
Partenerii noștri