Un artist celebru din România a fost testat pozitiv cu covid-19. E în stare gravă şi se află la Terapie Intensivă

Silviu Huțanu, membrul formației SoundCheck Band, a fost depistat cu COVID-19 și se află în stare gravă. Acum, artistul are nevoie de plasmă pentru a se vindeca.

23 oct. 2020, 08:45
Un artist celebru din România a fost testat pozitiv cu covid-19. E în stare gravă şi se află la Terapie Intensivă

Silviu Huțanu are 37 de ani și se află în stare gravă din cauza coronavirusului, motiv pentru care are nevoie urgentă de plasmă hiperimună.

Incredibil! Un bărbat a MURIT de COVID la două luni de la externare

„În zilele de 10 și 11 octombrie, fratele meu a început să aibă simptome. Simptomele au debutat cu febră și stare generală de rău. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iași pentru a-și face testul PCR, testul de depistare a infecției cu COVID-19. Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieșit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iași. Pentru că starea lui s-a înrăutățit și avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Din ceea ce știm noi, Silviu nu avea alte probleme medicale, ci numai hipertensiune. Vă rugăm să fiți alături de fratele meu și să mergeți la CRTS pentru a dona plasmă hiperimună. Acesta poate fi cel mai mare sprijin terapeutic pentru Silviu”, a spus Alex Huțanu, fratele artistului ieșean.

TRAGEDIE în FOTBAL! Selecţionerul naţionalei A MURIT după ce a fost infectat cu COVID-19. Avea doar 48 DE ANI

„Pacientul este ventilat non-invaziv. Din păcate, starea unui pacient internat în secția de Terapie Intensivă este imprevizibilă. În ceea ce privește tratamentul cu plasmă hiperimună, recomandat ar fi să-l primească cât mai repede. La unii pacienți funcționează, la alții nu se observă rezultate, dar trebuie încercat absolut tot ceea ce ne stă în putință”, a spus dr. Florin Grămadă, purtătorul de Cuvânt de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași.