Simona Bucura-Oprescu, anunţ important pentru românii cu venituri mici

Simona Bucura-Oprescu cere cam măcar un punct procentual din PIB al României să fie dat de activităţile desfăşurate de întreprinderile sociale.
Filip Stan
19 apr. 2024, 18:47
Simona Bucura-Oprescu, anunţ important pentru românii cu venituri mici

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a elaborat un proiect finanţat din fonduri europene, în valoare de 4 milioane de euro, care presupune dezvoltarea unei platforme de vânzări pentru promovarea produselor de economie socială, dar şi un centru de resurse care va facilita activitatea întreprinderilor sociale. „Îmi doresc ca economia socială să se dezvolte şi creăm la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale programe prin care să încurajăm acest sector. Vreau ca măcar un punct procentual din PIB al României să fie dat de activităţile desfăşurate de întreprinderile sociale”, a afirmat ministra Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Pensii 2024. Vârsta de pensionare creşte la 67 de ani. Sute de mii de români riscă să piardă pensia dacă nu aduc de urgenţă documentul la Casa de Pensii

„România are o tradiţie îndelungată în economia socială, de la dezvoltarea produselor de artizanat în asociaţii cooperatiste şi până la întreprinderile special dedicate persoanelor cu dizabilităţi. Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale a elaborat un proiect finanţat din fonduri europene în cadrul programului „Educaţie şi formare” în valoare de 4 milioane de euro pentru dezvoltarea economiei sociale. Proiectul presupune dezvoltarea unei platforme de vânzări care va facilita promovarea produselor de economie socială, dar şi un centru de resurse care va facilita activitatea întreprinderilor sociale”, arată postarea de vineri de pe pagina de Facebook a Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.

„Îmi doresc ca economia socială să se dezvolte şi creăm la Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale programe prin care să încurajăm acest sector. Vreau ca măcar un punct procentual din PIB al României să fie dat de activităţile desfăşurate de întreprinderile sociale”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

La mijlocul lunii februarie, ministrul Simona Bucura-Oprescu a semnat, la Liege, foaia de parcurs a Uniunii Europene pentru economie socială. Documentul stabileşte rolul pe care îl au statele membre de a dezvolta întreprinderi nu doar profitabile, ci şi incluzive şi sustenabile.

Zile libere 2024. Sărbătorile legale din luna mai. Când are loc următoarea minivacanță de anul acesta
Simona Bucura Oprescu, a participat la Conferinţa Europeană de Economie Socială „Entreprising for Tomorow!” care a avut loc în municipiul Iaşi. Ministrul a văzut şi produsele realizate de întreprinderile de economie socială care au fost expuse la Iaşi şi a discutat cu antreprenorii al căror scop principal nu este realizarea profitului ci dezvoltarea unor activităţi care aduc beneficii sociale.

„Am văzut, la Iaşi, un model remarcabil de bune practici pentru economia socială. De la agenţi de turism care fac o treabă extraordinară, deşi sunt în fotoliul rulant, până la oameni proveniţi din medii vulnerabile care lucrează în prăjitorii de cafea. Şi pentru că economia socială înseamnă responsabilitate faţă de om şi faţă de mediu, sacii de cafea sunt folosiţi pentru crearea unor articole vestimentare superbe”, a mai spus Simona Bucura Oprescu pe Facebook.

Spynews
Ce se știe despre criminalul din Sibiu, tânărul care și-a ucis iubita de 21 de ani! Bărbatul consuma substanțe interzise
Bzi.ro
Este vestea momentului despre marele maestru: Medicii au explicat care este starea lui Florin Piersic
Fanatik.ro
Meseria bine plătită pe care nimeni nu vrea să o facă. Salariile pot ajunge și la 6000 de lei pe lună
Capital.ro
Se schimbă buletinele în România. Când se emit noile cărți de identitate
Playtech.ro
Vestea momentului despre Ion Iliescu! S-a anunţat direct, fără prea multe cuvinte. Era de aşteptat
DailyBusiness
Informația momentului despre salariul minim! Cum va fi stabilită formula de calcul
Adevarul
Cum a fost convinsă o tânără să renunțe la școală și la familie pentru a se prostitua. „Era o mașină de făcut bani”
Spynews
Marius Elisei, absent total din viața fiicei sale! Ce spune Oana Roman despre relația dintre Isabela și tatăl ei / FOTO
Spynews
Anunț ANM! Cod galben de ceață densă în România. Care sunt județele afectate
Evz.ro
Ziua din vară când acești nativi dau lovitura. Cine își va schimba viața
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Nimeni nu mai știe nimic de Riana. Cum a fost filmată înainte să dispară fără urmă
Cancan.ro
Cabral, 'pus pe hold' de o… blondisancă! Ce mai contează că e adjudecat + copii acasă? L-a ispitit grav!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Patrocle este în continuare de negăsit! Cățelul dispărut în luna martie este căutat în tot Bucureștiul: Recompensa a fost mărită la 6.000 de lei
Capital.ro
Devine ilegal în TOATĂ ROMÂNIA. NU se va mai putea face acest lucru sub NICIO FORMĂ
StirileBZI
Începe „Litoralul pentru toţi” în 31 mai! Tarifele încep de la 35 de lei pe noapte
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Căsătorie în secret pentru celebra mezzosoprană Andreea Ilie: S-a unit în taină cu iubitul ei, Virginio Dell Uomo!
MediaFlux
Sfinții CONSTANTIN și ELENA. Ce nume sărbătorim astăzi
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'