Simona Bucura Oprescu, anunțul momentului pentru români: „S-au găsit bani de către unii în 2020-2021 pentru vaccinuri care au fost aruncate – Trebuie să găsim bani și pentru pensii”

Noua lege a pensiilor intră în vigoare cu scopul să aducă echitate pentru pensionarii care au fost nedreptățiți de-a lungul timpului, a precizat Simona Bucura Oprescu, duminică seara, în cadrul unei emisiuni tv.

11 dec. 2023, 08:06
Simona Bucura Oprescu, anunțul momentului pentru români: „S-au găsit bani de către unii în 2020-2021 pentru vaccinuri care au fost aruncate – Trebuie să găsim bani și pentru pensii”

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a spus că sunt bani de pensii și că unul dintre principiile pe care a fost nevoie să le susțină a fost legat de impactul și sustenabilitatea legii.

Citește și Vizita lui Ciolacu în SUA, decisivă pentru răzgândirea Austriei în privința Schengen. Întâlnirea cu Ronald Lauder, un plus imens în favoarea României

„Sunt bani de pensii. De luni avem legea promulgată, este o lege sustenabilă, am făcut-o împreună cu experții Băncii Mondiale. Unul dintre principiile pe care a trebuit să le susținem a fost cu privire la impactul și sustenabilitatea legii. Pentru noi, acest obiectiv a trebuit demonstrat și l-am demonstrat. Bugetul României își permite să vină cu o lege care să aducă echitate pentru pensionari.

Impactul este cunoscut deja pentru 2024 și pentru 2025, bugetul de stat îl poate duce. În 2024, doar 0,8% din PIB este impactul suplimentar, un impact pe care sigur România trebuie să-l susțină și cu alte reforme, o mai bună colectare și scăderea evaziunii fiscale.

Este important de știut că este o chestiune de prioritate, de ceea ce își dorește cu adevărat guvernul să facă. În ultimele săptămâni, am văzut cum s-au găsit un miliard de către unii în 2020 și 2021, exact când se scria PNRR-ul, s-au găsit bani pentru vaccinuri care au fost aruncate.

Trebuie să găsim bani și pentru pensii. Când vorbim despre pensii, nu spunem tranșant că nu e vorba despre pensiile în plată sau doar pensiile în plată, este vorba de ceea ce ne dorim cu privire la sistemul public de pensii. Este important să spunem că prin această lege, primul lucru pe care îl facem este de a nu mai avea pensionari care muncind la fel să aibă cuantum diferit.”, a declarat Simona Bucura Oprescu la Culisele Statului Paralel.

Citește și Rareş Bogdan, după anunțul privind Schengen: „Să așteptăm deschiderea sticlelor de șampanie și sfârâiala mititeilor pe grătar pentru mai târziu”