Simona Gherghe, mesaj disperat. „Chiar trebuie să moară toţi?” Reacţie tulburătoare: „E tatăl soţului meu! Se sufocă!”

Simona Gherghe s-a declarat revoltată de la situația de la Spitalul Județean Suceava, focarul de coronavirus din România. Vedeta a scris, de curâd, câteva rânduri emoționante pe pagina ei de socilizare, iar un comentariu a fost tulburător.

01 apr. 2020, 17:10
Simona Gherghe, mesaj disperat. „Chiar trebuie să moară toţi?” Reacţie tulburătoare: „E tatăl soţului meu! Se sufocă!”

Simonei Gherghe a postat un mesaj disperat pe contul său de socializare.

„Nenorocirea de la Suceava!!! Acolo nu se poate face urgent un spital mobil? Nu se pot trimite urgent ajutoare? Chiar trebuie să moară toți?!”, a scris Simona Gherghe.

Simona Gherghe, mesaj tulburător pe reţelele de socializare. De ce este speriată vedeta TV

Primul comentariu este și cel mai tulburător și are ca autor o persoană implicată direct în situația dramatică de la Suceava.

„Tatăl soțului meu este internat de ieri la Suceava. Este în stare gravă, pneumonie, respiră foarte greu, este diabetic, nu vede. La ora 8 PM respira atât de greu încât nu putea vorbi. Face febră și atacuri de panică, acuză dureri în dreptul inimii.

În 24 de ore nu l-a văzut niciun medic. Nu a fost testat. Ştim de la el, am vorbit cu el constant pâna astă seară la 8. Nu este dus la dializă, deși viața lui depinde de dializă făcută la 3 zile. Azi s-a încheiat a patra zi. Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament. Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut). Ştim de la el. De patru ore nu mai răspunde nimeni la niciun telefon. Nu primește oxigen, nu știm dacă poate fi externat, nu știm dacă ar putea fi locuri la urgență, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el.

De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primește tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă. De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alții), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai și privează de tratamentul și procedurile care îl țin în viață? Cine ia aceste decizii? Nu avem informații. Ce pare acum este că nu are nicio șansă.

Soția lui, contact direct, nu reușește să dea de nimeni de la DSP să ceară să fie testată. Are și ea febră, e izolată la domiciliu. Iar când aud la TV că situația e sub control, că avem de toate, mă sufoc. De ce nu vorbesc acești oameni? De ce nu cer ajutor? De ce nu ne spun, măcar: Băi, oameni, nu avem locuri la ventilatoare, e nasol”, a fost dezvăluirea femeii la mesajul postat de Simona Gherghe.