Simona Halep a anunţat că va contesta suspendarea la TAS, dar până acum n-a făcut apel! Motivul pentru care acest lucru nu s-a înâmplat

Bogdan Stoica, unul dintre avocaţii angajaţi de Simona Halep, a explicat de ce fostul lider nu a făcut apel la TAS după suspendarea de patru ani pentru dopaj dictată de Sports Resolutions, un tribunal independent din Londra.

20 sept. 2023, 10:08
Simona Halep a anunţat că va contesta suspendarea la TAS, dar până acum n-a făcut apel! Motivul pentru care acest lucru nu s-a înâmplat
Simona Halep

Simona Halep a anunţat că va contesta suspendarea la TAS, dar până acum n-a făcut apel! Sportiva din Constanța a fost suspendată patru ani, urmare a unei sentințe emise de tribunalul independent Sports Resolutions. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la TAS în termen de 21 de zile. Simona Halep a și precizat că aceasta e intenția ei, de a contesta suspendarea, dar acest lucru încă nu s-a întâmplat.

Citeşte şi: Simona Halep, interviu incendiar pentru presa din America. Cum a ajuns, de fapt, să se dopeze cu roxadustat: „Atât de multe lucruri nu sunt corecte”

„Apel se numește, dar încă nu l-am făcut. Avem un termen de 21 de zile de la momentul când tribunalul Sport Resolutions va comunica în mod oficial hotărârea integrală. Prin hotărâre integrală nu trebuie să înțelegeți că se va comunica altceva decât a apărut în spațiul public, ci doar sunt niște elemente administrative cu care trebuie completată hotărârea respectivă. Pentru moment analizăm și noi argumentația tribunalului. Trebuie să răspundem tuturor acestor argumente. Din fericire, avem posibilitatea să facem o readministrare completă a probelor și să avem o nouă judecată în fond. Pe moment, însă, aș zice că suntem copleșiți practic de volumul enorm de comentarii care apare în spațiul public. Extrem de dezamăgiți că oameni care sunt în industria sportului își permit libertatea, larghețea să comenteze cu atâta ușurință”, a spus avocatul Bogdan Stoica la Euronews.

Citeşte şi: Decizie radicală a avocaţilor angajaţi de Simona Halep. Totul se va decide în instanţele civile: „I-am dat în judecată!”

Verdictul în cazul de dopaj al Simonei Halep a fost publicat pe site-ul oficial al ITIA pe 12 septembrie 2023. „Nu știu dacă e rea credință. Cred că ITIA nu e o instituție îndreptată spre aflarea adevărului, ci spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează. Înțeleg, ei sunt într-o poziție de procuror. Noi nu am negat, eram deschiși să discutăm deja despre aplicarea unei sancțiuni pe care noi să o acceptăm imediat. Dânșii au încercat să tărăgăneze, au folosit experții ca să lungească toate etapele procedurale. Nu pot să nu mă gândesc la faptul că o instituție cu un buget uriaș, care de-a lungul timpului a avut de-a face doar cu 10-15 cazuri de dopaj, simte un fel de nevoie de a-și justifica existența”, a mai spus Bogdan Stoica.