Simona Halep a câştigat procesul cu ANAF. Ce sumă colosală trebuie să primească înapoi

Judecătoria Constanţa a decis că Simona Halep (numărul 2 WTA) a fost executată silit în mod ilegal de către ANAF şi a dispus întoarcerea executării, astfel că tenismena româncă trebuie să primească înapoi de la stat suma de 178.364 de lei.

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 07:27
Simona Halep a câştigat procesul cu ANAF. Ce sumă colosală trebuie să primească înapoi

Halep a depus acţiunea în instanţă în luna februarie a acestui an, contestând titlul executoriu emis de ANAF, iar Judecătoria Constanţa a fost prima instanţă, astfel că, potrivit informaţiilor publicate de Ziua de Constanţa, reprezentanţii ANAF intenţionează să atace decizia cu apel în termen de 10 zile.

„Dispune întoarcerea executării silite pentru suma totală de 178.364 lei, sens în care obligă intimata (nr. Finanțele Publice) la restituirea către contestatoare (nr Simona Halep) a sumei totale de 178.364 lei executate în mod nelegal, precum și la plata dobânzii aferente sumei totale de 178.364 lei, calculate conform art. 174 alin. (5) C. proc. fiscală de la data achitării fiecărei sume componente a sumei de restituit – 58.491 lei reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate și 119.873 lei reprezentând impozit pe venit aferent declarației unice – și până la data restituirii integrale”, a hotărât Judecătoria Constanța, conform presei locale.

Simona Halep a reușit să cucerească trei titluri în 2020, primul la Dubai înainte de pauză, apoi a triumfat la Praga și la Roma înainte de Roland Garros. A participat la și la Australian Open unde a ajuns în semifinale. De aceea, Simona și-a păstrat locul 2 în clasament.

Citeşte şi: Curtea de Apel reia dezbaterile în cazul Colectiv. Vor fi audiaţi angajaţii ISU condamnaţi în primă instanţă UPDATE