Simona Halep a fost anunţată de avocatul ei: „Mă aşteptam să primesc decizia mult mai repede”

Sportiva noastră încă mai așteaptă un verdict în cazul de dopaj în care este implicată, dar acesta întârzie deși audierile au avut loc la finalul lunii iunie.

26 aug. 2023, 18:42
Simona Halep a fost anunţată de avocatul ei: „Mă aşteptam să primesc decizia mult mai repede”

Simona Halep, care a fost audiată în cazul său de dopaj în ultima săptămână din iunie, a declarat într-un interviu pentru Eurosport că avocatul său i-a spus că până la finalul acestei luni nu o să primească decizia.
„A fost un caz destul de dificil. Acolo, la audieri, echipa mea a fost extraordinară împreună cu toţi experţii pe care i-am avut. Avocaţii, de asemenea, a fost şi Bogdan Stoica, avocatul din România, împreună cu Howard (n.r. Jacobs) din America. Au fost puternici şi apărarea mea a fost foarte bună. Adevărul, întotdeauna este mai uşor când spui adevărul şi am simţit că totul o să fie bine. Mă aşteptam să primesc decizia mult mai repede. Din câte ştiu eu în regulament sunt trei săptămâni. Deja se fac două luni şi nu am primit absolut nicio ştire despre decizie. M-am antrenat din greu, am şi postat pe reţelele media pentru că am vrut să împărtăşesc cu fanii mei treaba aceasta, că sunt motivată şi că-mi doresc să revin pe teren cât mai repede. Am primit o veste de la avocatul meu că până la final de august nu o să am nicio decizie”, a spus Halep pentru Eurosport.
Ea  a precizat că este foarte dezamăgită de acest lucru. “Este aproape imposibil să stai să aştepţi atât de mult pentru o decizie, dar aşa cum am spus nu am ce să fac prea multe şi va trebui să aştept”, a menţionat sportiva.

Halep nu a mai jucat de un an, de când a fost testată pozitiv cu roxadustat. Ea aşteaptă în continuare o decizie a forurilor internaţionale din tenis privind situaţia sa.

Simona Halep îşi anunţă revenirea în tenis după audierea în scandalul de dopaj: „Nu am făcut nimic necinstit”

Simona Halep 

este la zece puncte distanță de dispariția totală din clasamentul WTA. Fără meci oficial din 29 august 2022, sportiva din România a ajuns la primul sezon al carierei în care nu a participat la vreun turneu de mare șlem.

Simona Halep: „Sper să vină ziua în care mă voi întoarce pe teren și voi juca tenisul pe care l-am jucat toată viața mea”

Din octombrie 2022, Halep este suspendată din toate competițiile, după un test pozitiv la Roxadustat, făcut la ultima ediție a US Open. Pentru ca situația să fie și mai rea, au fost raportate nereguli și în pașaportul biologic al sportivei.

Simona Halep a oferit un interviu pentru Eurosport în care susține că e nevinovată. Constănțeanca, dublă campioană în turneele de Grand Slam, și-a exprimat speranța că se va întoarce pe teren. Cu un discurs echilibrat, Simona menționează cu sinceritate că vrea să mai obțină mari rezultate, dar adaugă… „Dacă voi mai fi capabilă”.

Iată mai jos un fragment din interviul oferit pentru Eurosport.

„Faptul că oamenii au fost alături de mine și m-au susținut atât de frumos mi-a dat putere. Am citit toate mesajele lor, am simțit căldura sufletească. 

Vreau să le mulțumesc și să îi asigur că sunt nevinovată, că nu am luat absolut nimic, nu am făcut nimic necinstit în tenis. Sper să vină ziua în care mă voi întoarce pe teren și voi juca tenisul pe care l-am jucat toată viața mea, cu mare drag și cu mare pasiune. 

Și să ne bucurăm împreună de alte rezultate, dacă voi mai fi capabilă”, a spus Simona Halep, într-un inteviu pentru Eurosport.

În curând se va împlini un an de la ultimul meci disputat de Simona Halep în circuitul WTA. Pe 29 august 2022, dubla campioană de Grand Slam era eliminată în primul tur de la US Open 2022.

Final de carieră pentru Simona Halep. Boris Becker sare în apărarea campioanei noastre: „Este o decizie foarte proastă”

Fostul mare tenismen german Boris Becker a vorbit despre cazul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Multiplul campion de Grand Slam consideră că decizia prin care Simona Halep a fost exclusă de la US Open este foarte proastă.

În opinia sa, Sport Resolutions nu face decât să ducă la finalul carierei Simonei Halep fără ca macar să existe un verdict.

„Este o decizie foarte proastă. Simona este suficient de în vârstă pentru a accepta fiecare decizie. Dar nu mai are 25 de ani și fiecare an în care nu îi este permis să joace este unul pierdut. La un moment dat, va ajunge în punctul în care nici nu trebuie să se mai întrebe dacă mai poate să joace, pentru că va fi prea bătrână pentru a mai face asta”, a spus Boris Becker la podcastul Das Gelbe vom Ball.

Simona Halep, lovituri în cascadă după excluderea de la US Open 2023

Luni, Simona Halep a aflat că a fost exclusă oficial de la US Open 2023. „Conform regulilor turneelor de Grand Slam, Simona Halep a fost retrasă automat de la US Open în momentul în care tragerea la sorți a calificărilor a avut loc din cauza suspendării provizorii”, au transmis organizatorii într-un comunicat oficial.

Sportiva noastră încă mai așteaptă un verdict în cazul de dopaj în care este implicată, dar acesta întârzie deși audierile au avut loc la finalul lunii iunie.

Halep a jucat ultimul meci oficial la US Open 2022, în primul tur, când a pierdut împotriva Dariei Snigur.

Simona Halep a fost scoasă de pe lista participantelor la US Open 2023, din cauza suspendării provizorii

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj de anul trecut, a fost scoasă de pe lista participantelor la ediţia din acest an a turneului US Open, relatează AP.

Dan Șucu, lecție de management pentru Gigi Becali: „Nu trebuie să dau eu telefoane din birouri ca să îi fac primul 11 lui Bergodi!”
Asociaţia Americană de Tenis a precizat că Halep, dublă campioană de Grand Slam şi fostă număr 1 WTA, „a fost retrasă automat” în momentul în care a avut loc tragerea la sorţi a calificărilor de la acest turneu.

Locul lui Halep pe tabloul principal al turneului feminin de simplu de la Flushing Meadows a fost luat de americanca Taylor Townsend.

În timpul unei suspendări provizorii, o sportivă nu este eligibilă pentru a concura sau a participa la niciun eveniment omologat.

Halep a fost depistată pozitiv la US Open, anul trecut, cu substanţa interzisă Roxadustat, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis.

Halep a fost acuzată de o a doua încălcare a regulilor privind dopajul în luna mai, fiind acuzată de nereguli în paşaportul său biologic.

Ea a fost cap de serie numărul 7 la New York în 2022 şi a pierdut în primul tur în faţa sportivei ucrainene Daria Snigur.