Dan Șucu, lecție de management pentru Gigi Becali: „Nu trebuie să dau eu telefoane din birouri ca să îi fac primul 11 lui Bergodi!”

Dan Șucu îi predă o lecție de management lui Gigi Becali, patronul din fotbal care a recunoscut în repetate rânduri că-și asumă decizii de antrenor și de selecționer la FCSB. 

21 aug. 2023, 15:50
Dan Șucu, lecție de management pentru Gigi Becali: „Nu trebuie să dau eu telefoane din birouri ca să îi fac primul 11 lui Bergodi!”

Acționarul majoritar de la Rapid București consideră că deciziile privind echipa de start și schimbările aparțin în totalitate antrenorului.

„Acest lucru face diferențierea între noi și alte echipe, între filozofia Rapidului și alte echipe. Eu nu sunt de acord ca echipele să se facă din birouri sau din altă parte. Echipele trebuie făcute de antrenor.

Doar Bergodi și-a dat seama că Borza trebuie titularizat, doar Bergodi și-a dat seama că Emmers ajunsese la un grad de frustrare și se considera nedreptățit, doar Bergodi și-a dat seama că Ioniță e supărat de toate invențiile care apăreau, că e transferabil și că Rapid vrea să scape de el.

De unde puteam eu sau colegii mei când noi stăm în birou? Cel mai bine le știe Bergodi. El are capacitate, sufletul, el stă cu jucătorii non-stop. Asta e filozofia noastră și nu ne vom abate de la ea. Proprietarii nu se implică în primul 11. Noi credem că pe viitor succesul va fi al nostru. Nu poți știi mai bine ca antrenorul când tu stai într-un birou”, a declarat Dan Șucu, pentru PlaySport.

Dan Șucu i-a dat „undă verde” lui Cristiano Bergodi: „A arătat că are valoare”

Cristiano Bergodi nu va fi dat afară de la Rapid București, așa cum anticipau scepticii. De asemenea, patronul echipei din Capitală a ținut să precizeze că antrenorul italian are valoare și că practicile de tip „Gigi Becali” sunt de domeniul trecutului.

„Bergodi a arătat că are valoare și știe cel mai bine. A ales să joace cu Emmers. Cine ar fi avut curaj? Dar el l-a simțit, el i-a simțit pe toți pentru că el stă 24 din 24 cu ei și e firesc ca antrenorul să facă treaba, investitorii să aducă bani, iar fanii să scandeze, să încurajeze fantastic, așa cum o fac mereu fanii Rapidului.

Fiecare trebuie să își respecte bucățica lui. Nu trebuie să dau eu telefoane din birouri ca să îi fac primul 11 lui Bergodi sau să încep cu cine începe. Sunt convins că această mentalitate și filozofie de proprietar care nu intervine în treburile antrenorului va deveni normalitate în România, iar noi, Rapid, vom avea succes cu ea și cu Cristiano Bergodi, un antrenor care se potrivește ca o mănușă Rapidului”, a mai precizat patronul, potrivit sursei citate.