Simona Halep a pierdut definitiv o şansă istorică la Wimbledon! Decizia organizatorilor nu mai poate fi întoarsă

Simona Halep (31 de ani, locul 50 WTA) așteaptă de nouă luni decizia în cazul de dopaj, iar această aşteptare a făcut-o să piardă definitiv un privilegiu care i-a fost ignorat pe nedrept de organizatorii de la Wimbledon, cel mai prestigios turneu de tenis din lume.

03 iul. 2023, 09:30
Simona Halep a pierdut definitiv o şansă istorică la Wimbledon! Decizia organizatorilor nu mai poate fi întoarsă

Este vorba despre onoarea de a deschide turneul pe Terenul Central de la All England Club, ce le revine întotdeauna câştigătoarelor ediţiei anterioare, dar care, printr-o conjunctură nefericită, nu i-a revenit niciodată Simionei Halep, deşi aceasta a triumfat în ediţia din 2019.

Conform tradiţiei, primul meci al zilei de marți pe Terenul Central de la Wimbledon trebuie să fie disputat de campioana en-titre! În absența lui Ashleigh Barty – retrasă din activitate, organizatorii au desemnat-o în 2022 pe Iga Swiatek, deși poloneza nu a triumfat niciodată la turneul de la Wimbledon.

Campioana din 2019 nu s-a putut bucura de acest drept în 2020, când turneul a fost anulat din cauza pandemiei, dar nici în 2021, când a ratat participarea după ce s-a accidentat. Într-un sondaj realizat printre fani, 73% dintre ei au considerat că Halep era îndreptățită să deschidă ziua pe Terenul Central, anul trecut, dar cu toate aceastea a fost ignorată de organizatori.

Probabil că Simona Halep nu va mai beneficia niciodată de privilegiul meritat la Wimbledon, după ce a picat un test anti-doping. Românca ar trebui să câștige din nou prestigiosul turneu de la All England Club, lucru imposibil în aceest an, în condițiile în care i-a fost interzisă participarea Grand Slam-ul londonez.

Pentru fiecare campioană de la Wimbledon a reprezentat o mare mândrie și satisfcație să deschidă balul la următoarea ediție, iar Simona Halep ar fi meritat pe deplin acest drept, ținând cont că a câștigat o finală memorabilă, 6-2, 6-2 cu Serena Williams.

Citeşte şi: CTP demontează teoriile conspirației în cazul Halep: ”Nici America, nici soțul Serenei Williams nu i-a băgat roxadustat!”

Astfel, decizia de anul trecut a organizatorilor probabil nu va mai putea fi niciodată îndreptată, fapt ce îi face pe mai mulţi susţinători celebri ai Simonei, printre care şi Ilie Năstase, să considere că jucătoarea ar fi fost nedreptaţită tocmai pentru că este româncă. Acest punct de vedere este contestat de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care îşi şi explică poziţia.

„În general, aș vrea să nu mai comentez ce spune Ilie Năstase. Am avut suficiente polemici cu Ilie. Asta este o idee generală, nu se referă numai la Simona Halep, am mai auzit-o: ‘Suntem o țară mică! Ăștia ne calcă în picioare, pentru că suntem slugi, pentru că stăm cu capul plecat!’. Am văzut discursuri și la alt fost jucător român, și la alte jucătoare din România! Asta este o idee suveranistă, generală, naționalistă. Adică, noi, țărișoara, cu Simona, suntem mai tari decât toți! ‘Simona le-ar putea bate pe toate, domne! Și pentru că era așa periculoasă îi dau la cap acum!’.

Ce să-i dea la cap! Am auzit varianta că a fost un aranjament ca să nu-i pericliteze locul lui Swiatek sau al Sabalenkăi. Păi nu le periclita în niciun fel, ea nu mai era între jucătoarele de Top 5. Nu pot fi de acord cu astfel de teorii! După părerea mea, nu a fost lucrată de nimeni! Roxadustat a fost în corpul ei, cum a ajuns acolo nu știm și nu cred că vom ști vreodată. Dar acesta este un fapt! Că nu l-a băgat nici America, nici soțul Serenei Williams!”, a declarat CTP pentru Prosport.

Citeşte şi: Bernadette Szocs, după victoria echipei feminine de tenis de masă a României la Jocurile Europene de la Cracovia: „E un miracol. E incredibil că Am învins campioana olimpică”