SIMONA HALEP a revenit pe locul 3 în lume. Când se întoarce Halep în circutul WTA

SIMONA HALEP a revenit pe locul al treilea în clasamentul WTA, conform topului dat publicităţii luni de către forul feminin. Halep a depăşit-o cu 176 de puncte pe Petra Kvitova, dar se află în urma Serenei Williams şi a Mariei Şarapova.

23 feb. 2015, 07:15
SIMONA HALEP a revenit pe locul 3 în lume. Când se întoarce Halep în circutul WTA

SIMONA HALEP a acumulat 6.571 de puncte în clasamentul WTA după victoria de la Dubai şi a depăşit-o pe cehoaicăa Petra Kvitova, care are 6.395 de puncte. Lidera clasamentului mondial rămâne Serena Williams, cu 9.592 de puncte, ea fiind urmată de Maria Sharapova, cu 8.210 puncte.

SIMONA HALEP a făcut un salt important şi în clasamentul „Road to Singapore”, cel în care se iau în considerare doar rezultatele din 2015 şi care contează pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Astfel, ea a urcat pe locul 3 şi în această ierarhie, depăşindu-le pe Ekaterina Makarova şi Madison Keys, semifinalistele Australian Open.

De remarcat că SIMONA HALEP nu va pierde niciun punct WTA prin neparticiparea la turneul de la Doha, pe care l-a câştigat anul trecut, datorită faptului că a câştigat turneul Premier de la Dubai. Pe lângă turneul de la Doha, în această săptămână se mai desfăşoară un turneu WTA la Acapulco (Mexic), unde principală favorită este Maria Şarapova, iar printre participante se află Irina Begu şi Monica Niculescu. De asemenea, Begu şi Niculescu vor juca în Mexic şi în săptămâna 2-8 martie, când este programat turneul de la Monterrey.

În ceea ce o priveşte pe SIMONA HALEP, aceast revine în circuitul WTA pe 11 martie, în turneul de la Indian Wells, unde este a treia favorită, după Serena Williams şi Şarapova.