SIMONA HALEP, adversar surpriză la Indian Wells, a scăpat de Ostapenko. Serena Williams a abandonat

Simona Halep o va întâlni pe Marketa Vondrousova, în optimile de finală de la Indian Wells. Sportiva din Cehia s-a impus în trei seturi în fața Jelenei Ostapenko, 4-6, 6-3, 6-4.

RomaniaTV.net
11 mart. 2019, 05:42
SIMONA HALEP, adversar surpriză la Indian Wells, a scăpat de Ostapenko. Serena Williams a abandonat

La fel ca și în precedentul meci, cel cu Kateryna Kozlova, Halep va avea în față o adversară pe care nu a mai întâlnit-o până acum.

Vondrousova (61 WTA) se află la de-abia cel de-al treilea turneu la care participă în 2019. Ea a fost eliminată în turul secund de la Australian open de Petra Martic și a jucat finala la Budapesta, una pierdută în fața lui Van Uytvanck.

Sportiva de numai 19 ani are un singur turneu câștigat în carieră. În 2017, pe când avea doar 17 ani, ea s-a impus la Biel. După ce a jucat 3 tururi în calificări, ea le-a eliminat în drumul spre finală pe Karolina Pliskova și Barbora Strycova. Ultimult act a fost câștigat în fața lui Anett Kontaveit.

Simona Halep Indian Wells | Miza importantă a meciului cu Vondrousova

Simona Halep are nevoie de o victorie cu Marketa Vondrousova pentru a-și păstra locul 2 și după competiția din California.

În acest moment, românca de 27 de ani are 5457 de puncte în clasamentul WTA LIVE, iar Petra Kvitova 5550. Dacă se va califica în sferturile de finală, românca va aduna 5552 de puncte și va rămâne pe poziția secundă.

Mai mult, Simona luptă cu Naomi Osaka pentru fotoliul de lider. Dacă nipona va pierde în următorul meci, cu Danielle Collins, Halep are nevoie de finală pentru a-și recăpăta fotoliul de lider.

Un alt scenariu în care Halep redevine cea mai bună jucătoare a lumii este cel în care câștigă turneul și Osaka, învingătoarea de anul trecut de la Indian Wells, nu atinge ultimul act.

”Nu pot respira!”. Serena Williams a abandonat la Indian Wells, în timpul meciului cu Garbine Muguruza

Serena Williams a abandonat în meciul din turul al treilea de la Indian Wells, disputat împotriva lui Garbine Muguruza. Williams a acuzat anumite probleme de sănătate și a fost nevoie de intervenția medicului turneului.

”Nu pot respira”, a fost mesajul venit din partea Serenei. Sportiva de 37 de ani s-a temut să nu leșine pe teren și, la îndemnul lui Patrick Mouratoglou, a luat hotărârea să renunțe.

Williams începuse perfect disputa cu Garbine Muguruza, pe care a condus-o cu 3-0. A urmat o serie de 7 game-uri adjudecate de iberică, moment în care Serena a spus ”stop”, la 3-6, 0-1.

”Am jucat de multe ori și întotdeauna a fost foarte greu. Nu e niciodată plăcut să vezi pe cineva care nu se simte bine pe teren. Sper să o văd din nou foarte repede pe teren”, a spus Muguruza, la finalul meciului.