SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT. SIMONA HALEP- ANDREA PETKOVIC este semifinala de joi, de la Roland Garros, care îi poate aduce sportivei românce prima calificare în finala unui turneu de Grand Slam. SIMONA HALEP- ANDREA PETKOVIC, meci programat joi, 5 iunie 2014, va fi LIVE TEXT pe RomaniaTV.net. LIVE VIDEO. Simona Halep - Andrea Petkovic,  în semifinala Roland Garros AICI (RO), AICI (EN) şi AICI (FR).

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 13:07
SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT. Simona Halep şi Andrea Petkovic sunt în premieră în această fază la un turneu de Grand Slam.

LIVE VIDEO. Simona Halep – Andrea Petkovic,  în semifinala Roland Garros AICI (RO), AICI (EN) şi AICI (FR).

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS 2014. SIMONA HALEP s-a calificat în semifinalele de la ROLAND GARROS 2014, după ce a eliminat-o în sferturile de finală pe rusoaica Svetlana Kuznetsova (6-2, 6-2). În penultimul act de pe zgura franceză, românca de pe locul 4 WTA o va întâlni, joi, pe nemțoiaca ANDREA PETKOVIC, poziția 27 în clasamentul mondial.

Meciul dintre SIMONA HALEP și ANDREA PETKOVICar trebui să se dispute joi, cu începere de la ora 17:30. Românca va juca în a doua semifinală a zilei, după cea dintre Maria Sharapova și Eugenie Bouchard, care se va desfășura de la ora 16:00.

În 2014, SIMONA HALEP a reușit deja cea mai bună performanță a ei la ROLAND GARROS prin calificarea în semifinale. Până anul acesta, românca nu reușise să treacă de turul trei pe zgura franceză. 

Dacă trece de ANDREA PETKOVIC și ajunge în finala de la ROLAND GARROS 2014, SIMONA HALEP va urca pe locu 3 în clasamentul WTA.

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.

Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a înregistrat, miercuri, cea mai bună performanţă a sa la un turneu de Grand Slam, calificându-se în semifinale la Roland Garros, după ce a învins-o, scor 6-2, 6-2, pe sportiva rusă Svetlana Kuznetsova, numărul 28 WTA şi cap de serie 27.

Andrea Petkovic, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28, s-a calificat, tot miercuri, în semifinale, după ce a învins-o, tot cu 6-2, 6-2, pe italianca Sara Errani, a zecea favorită a competiţiei şi locul 11 WTA.

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT. Simona Halep, singura sportivă care nu a pierdut nici un set la Roland Garros 2014

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT. Agenţia France Presse a notat, miercuri, după ce Simona Halep a învins-o pe Svetlana Kuznetsova la Roland Garros, că românca şi-a confirmat ascensiunea printr-o semifinală şi este singura care nu a pierdut nici un set la actuala ediţie a competiţiei din Franţa.

„Simona Halep, numărul 4 mondial, şi-a confirmat ascensiunea calificându-se pentru prima dată în semifinalele unui turneu major, la Roland Garros. Cu acest succes, jucătoarea din Constanţa confirmă excelentul său start de sezon, încununat deja cu un titlu la Doha, în februarie, dar şi cu o finală la Madrid, în mai, şi cu un sfert de finală la Australian Open, în ianuarie. La Roland Garros, Simona Halep, care a câştigat turneul francez la juniori, în 2008, este singura care nu a pierdut niciun set până acum”, scrie AFP.

Sursa citată menţionează că în urmă cu un an Simona Halep se afla pe locul 57 în clasamentul WTA şi că în 13 luni ea a reuşit performanţa de a câştiga şapte titluri.

„Doar Serena Williams, numărul unu mondial, a avut mai multe succese. (…) Simona Halep visează acum să câştige trofeul de la Roland Garros, pentru a o egala pe Virginia Ruzici, singura româncă victorioasă la Porte d’Auteuil”, adaugă AFP.

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT. Drumul spre semifinală

Simona Halep le-a învins la Roland Garros pe Alisa Kleibanova (Rusia), scor 6-0, 6-2 – în primul tur, pe Heather Watson (Marea Britanie), scor 6-2, 6-4 – în turul doi, pe Maria-Teresa Torro-Flor (Spania), scor 6-3, 6-0 – în turul trei, pe Sloane Stephens (SUA), scor 6-4, 6-3 – în optimi de finală şi pe Svetlana Kuzneţova (Rusia), scor 6-2, 6-2 – în sferturi de finală.

LIVE VIDEO. Simona Halep – Andrea Petkovic,  în semifinala Roland Garros AICI (RO), AICI (EN) şi AICI (FR).

Dacă se va califica în finală, Simona Halep va ocupa începând de luni locul 3 WTA, cea mai înaltă poziţie a unei jucătoare de tenis din România.

În cealaltă semifinală se vor întâlni rusoaica Maria Şarapova, cap de serie numărul 7, şi canadianca Eugenie Bouchard, a 18-a favorită a competiţiei.

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT. Cine este Andrea Petkovic

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT. Pentru un loc în finală, Simona Halep va juca împotriva sportivei germane Andrea Petkovic, locul 27 WTA şi cap de serie numărul 28, care s-a calificat, miercuri, în semifinale, după ce a învins-o, tot cu scorul de 6-2, 6-2, pe italianca Sara Errani, a zecea favorită a competiţiei şi locul 11 WTA.

ANDREA PETKOVIC este născută pe 9 septembrie 1987, are 1,80 metri și 69 de kilograme. Nemţoaica, născută în Bosnia, a câştigat trei titluri la simplu în circuitul feminin profesionist. Calificarea în „careul de aşi” reprezintă pentru ea, la fel ca pentru Simona Halep, cea mai bună performanţă din carieră.

Anterior, în 2011, Andrea Petkovic reuşise trei calificări în sferturile de finală a trei turnee de Mare Şlem, Roland Garros, US Open şi Australian Open.

Andrea Petkovic a jucat pentru prima dată la un turneu de Mare Şlem în 2007, la Roland Garros. Cea mai bună clasare a sa în ierarhia WTA a fost locul 10 ocupat în anul 2011. Potrivit site-ului wtatennis.com, turneul său favorit este cel de la Stuttgart. Nemţoaica este jucătoare de mână dreaptă şi profesionistă din 2006.

Simona Halep şi Andrea Petkovic s-au mai întâlnit de trei ori până în prezent, scorul fiind de 2-1 în favoarea româncei, care a câştigat ambele partide disputate în 2013, una dintre ele în finala turneului de la Nurnberg (scor 6-3, 6-3). Victoria sportivei din Germania datează din 2009.

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT. Elogii pentru Simona Halep

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT. Portalul italian oktennis.it a lăudat prestaţia jucătoarei românce în meciul de miercuri cu rusoaica Svetlana Kuznetsova, scor 6-2, 6-2, din sferturile de finală de la Roland Garros.

„Pe Suzanne Lenglen am văzut o Simona Halep perfectă. Un dublu 6-2 cu Svetlana Kuznetsova şi românca ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Nu ştim cum s-ar fi putut încheia meciul dacă rusoaica nu acuza dureri la coapsă la finalul primului set. Nu am putut asista la o partidă echilibrată, aşa cum a fost cea de la Stuttgart. Astăzi am admirat-o pe Simona Halep şi geometria ei impecabilă. Simona a dominat terenul, iar Kuznetsova a fost nevoită să rămână în spatele liniei de fund. Epilogul era inevitabil. Unicul moment de panică pentru Simona Halep a fost când a servit pentru a câştiga meciul, când a comis trei duble greşeli. Românca ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam, dar nimic nu e încheiat. În semifinale o va întâlni pe Andrea Petkovici şi Halep porneşte favorită”, a scris oktennis.it.

Cotidianul L’Equipe notează că Halep a făcut o demonstraţie de măiestrie tactică: „În sferturile din Australia, Simona Halep s-a lichefiat. La Paris, cu o încredere din ce în ce mai mare, românca şi-a arătat nivelul. Jucătoarea de pe locul 4 WTA, cel mai bine clasată sportivă încă în cursa pentru titlu, ea a făcut o demonstraţie de măiestrie tactică în faţa Svetlanei Kuznetsova. Cea care va fi numărul 3 mondial în cazul în care va juca finala la Paris, a căpătat aerul unei favorite pentru titlu şi continuă să impresioneze lumea. Să subliniem că a intrat în Top 10 abia în ianuarie. La 22 de ani, ea şi-a luat zborul şi va fi nevoie de o mână foarte fermă şi de un joc «buldozer» pentru a o împiedica să scrie o pagină foarte frumoasă în tenisul românesc”.

Le Parisien scrie că Simona Halep este „jucătoarea în formă” şi îşi confirmă ascensiunea cu această semifinală de la Roland Garros.

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE EUROSPORT. Palmares

Intalniri directe: 2-1

Locul in clasamentul WTA: 4-28

Varsta: 22-26

Inaltime: 1,68 – 1,80 metri

Greutate: 60 kg – 69 kg

Ambele sunt jucatoare de mana dreapta

Victorii/ infrangeri in 2014: 24-7 vs 21-11

Titluri in 2014: 1-0

Titluri in cariera: 7-3

Victorii/ infrangeri in cariera: 243-125 vs 329-191

Titluri de Grand Slam: 0-0

Bani castigati in 2014: 2 milioane USD – 900.000 USD

Bani in cariera: 3.473.304 USD – 3.176.438 USD

Intalniri directe:

Bucuresti, 2009: Andrea Petkovic – Simona Halep 6-2, 7-6(2)

Nurnberg, 2013: Simona Halep – Andrea Petkovic 6-3 6-3

Tokyo, 2013: Simona Halep – Andrea Petkovic 7-6(4) 6-3