SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE în SEMIFINALE la ROLAND GARROS

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE. Simona Halep şi Andrea Petkovic joacă, joi, 5 iunie 2014, pentru un loc în finala de la ROLAND GARROS. SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC este LIVE pe RomaniaTV.net.

RomaniaTV.net
05 iun. 2014, 14:32
SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE în SEMIFINALE la ROLAND GARROS

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE. Daca se va califica in finala, Simona Halep va urca, luni, pe locul 3 in clasamentul WTA, cea mai inalta pozitie atinsa vreodata de o sportiva din Romania.

Simona Halep a trecut pe rand de Alisa Kleybanova (6-0, 6-2), Heather Watson (6-2, 6-4), Maria-Teresa Torro-Flor (6-3, 6-0), Sloane Stephens (6-4, 6-3) si de Svetlana Kuznetsova (6-2, 6-2).

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE. Simona Halep a explicat cum a invins-o fara drept de apel pe rusoaica Svetlana Kuznetsova, fosta campioana la Paris.

„Am jucat foarte rapid, foarte agresiv. A fost o zi perfecta pentru mine. Am incercat sa deschid unghiurile in timpul meciului, sa joc mingea rapid si sa raman aproape de linia de fund”, a spus Simona Halep.

Simona Halep a marturisit ca este gata pentru duelul din semifinale cu Andrea Petkovic.

„Ma simt bine aici. Simt ca sunt pregatita pentru meciul urmator”, a spus Simona Halep.

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE. Simona Halep a invins-o clar pe rusoaica Svetlana Kuznetsova, scor 6-2, 6-2, si a ajuns pentru prima data in penultimul act la ROLAND GARROS. Constanteanca in varsta de 22 de ani este prima jucatoare din Romania care se califica intr-o semifinala de Grand Slam dupa o pauza de 17 ani.

Inaintea turneului de la Paris, Simona Halep ocupa locul 4 in clasamentul WTA iar Andrea Petkovic se afla pe pozitia cu numarul 27.

Simona Halep, dar si Andrea Petkovic, se afla pentru prima data in cariera in penultimul act al Openului francez.

Simona Halep – Andrea Petkovic live video EUROSPORT. Elogii pentru Simona Halep

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE. Portalul italian oktennis.it a lăudat prestaţia jucătoarei românce în meciul de miercuri cu rusoaica Svetlana Kuznetsova, scor 6-2, 6-2, din sferturile de finală de la Roland Garros.

„Pe Suzanne Lenglen am văzut o Simona Halep perfectă. Un dublu 6-2 cu Svetlana Kuznetsova şi românca ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Nu ştim cum s-ar fi putut încheia meciul dacă rusoaica nu acuza dureri la coapsă la finalul primului set. Nu am putut asista la o partidă echilibrată, aşa cum a fost cea de la Stuttgart. Astăzi am admirat-o pe Simona Halep şi geometria ei impecabilă. Simona a dominat terenul, iar Kuznetsova a fost nevoită să rămână în spatele liniei de fund. Epilogul era inevitabil. Unicul moment de panică pentru Simona Halep a fost când a servit pentru a câştiga meciul, când a comis trei duble greşeli. Românca ajunge pentru prima dată în semifinalele unui turneu de Grand Slam, dar nimic nu e încheiat. În semifinale o va întâlni pe Andrea Petkovici şi Halep porneşte favorită”, a scris oktennis.it.

Cotidianul L’Equipe notează că Halep a făcut o demonstraţie de măiestrie tactică: „În sferturile din Australia, Simona Halep s-a lichefiat. La Paris, cu o încredere din ce în ce mai mare, românca şi-a arătat nivelul. Jucătoarea de pe locul 4 WTA, cel mai bine clasată sportivă încă în cursa pentru titlu, ea a făcut o demonstraţie de măiestrie tactică în faţa Svetlanei Kuznetsova. Cea care va fi numărul 3 mondial în cazul în care va juca finala la Paris, a căpătat aerul unei favorite pentru titlu şi continuă să impresioneze lumea. Să subliniem că a intrat în Top 10 abia în ianuarie. La 22 de ani, ea şi-a luat zborul şi va fi nevoie de o mână foarte fermă şi de un joc «buldozer» pentru a o împiedica să scrie o pagină foarte frumoasă în tenisul românesc”.

Le Parisien scrie că Simona Halep este „jucătoarea în formă” şi îşi confirmă ascensiunea cu această semifinală de la Roland Garros.

Simona Halep – Andrea Petkovic live video EUROSPORT. Palmares

SIMONA HALEP-ANDREA PETKOVIC LIVE. Intalniri directe: 2-1

Locul in clasamentul WTA: 4-28

Varsta: 22-26

Inaltime: 1,68 – 1,80 metri

Greutate: 60 kg – 69 kg

Ambele sunt jucatoare de mana dreapta

Victorii/ infrangeri in 2014: 24-7 vs 21-11

Titluri in 2014: 1-0

Titluri in cariera: 7-3

Victorii/ infrangeri in cariera: 243-125 vs 329-191

Titluri de Grand Slam: 0-0

Bani castigati in 2014: 2 milioane USD – 900.000 USD

Bani in cariera: 3.473.304 USD – 3.176.438 USD

Intalniri directe: 

Bucuresti, 2009: Andrea Petkovic – Simona Halep 6-2, 7-6(2)

Nurnberg, 2013: Simona Halep – Andrea Petkovic 6-3 6-3

Tokyo, 2013: Simona Halep – Andrea Petkovic 7-6(4) 6-3