Simona Halep, anunţul momentului înaintea audierii la TAS: „Probabil că va fi sfârşitul carierei mele”

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a anunțat că va analiza cazul Simonei Halep între 7 și 9 februarie, iar dubla câștigătoare de Grand Slam a oferit un interviu pentru Euronews în care a explicat ce se va întâmpla dacă nu va reuși să obțină reducerea suspendării de 4 ani pentru dopaj.

15 dec. 2023, 08:58
Simona Halep, anunţul momentului înaintea audierii la TAS: „Probabil că va fi sfârşitul carierei mele”

Dacă suspendarea de 4 ani va fi menținută, aceasta se va termina pe 6 octombrie 2026. Halep ar urma să aibă 35 de ani la acel moment, iar fosta lideră WTA consideră că nu ar mai putea reveni pe teren.

Simona a vorbit și despre antrenorul Patrick Mouratoglou, care și-a asumat prea târziu responsabilitatea pentru situația în care se află românca.

„A trecut deja mai mult de un an, iar în fiecare zi l-am simţit foarte dureros, plin de emoţii. A fost un şoc pentru mine când am primit scrisoarea că la proba mea de urină, doar la proba mea de urină rezultatul a ieşit pozitiv. Ştiu că nu am greşit cu nimic şi ştiu că sunt curată.

Am fost mereu împotriva dopajului. Patru ani înseamnă mult la vârsta mea. Dacă vor fi patru ani nu știu cum mă voi descurca. Probabil că va fi sfârșitul carierei mele. Da. Și pentru ceva ce nu am făcut și nu este din vina mea, este și mai catastrofal.

Simona Halep, despre relaţia cu Mouratoglou: „Încrederea mea e puţin zdruncinată”

Într-adevăr, a ieșit public (n.r. Patrick Mouratoglou). Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez. Mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată”, a declarat Simona Halep, într-un interviu pentru Euronews.

Reamintim că Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani pentru dopaj în data de 24 octombrie a acestui an.

Curtea elvețiană a precizat la acel moment că fosta lideră WTA a cerut ca decizia Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA) să fie anulată şi sancţiunea sa „să fie redusă”.

Citeşte şi: Dezvăluiri tulburătoare despre starea actuală a lui Michael Schumacher. Jean Todt: „Nu mai este el, e o persoană diferită!”