Simona Halep, apariție de senzație în plină suspendare pentru dopaj! Cum s-a afișat sportiva la unul dintre cele mai importante evenimente din București

Nu a trecut nicio lună de la momentul în care s-a aflat că Simona Halep va fi suspendată din circuit pentru, nu mai puțin, de patru ani. În plin scandal de dopaj, sportiva a avut și prima sa apariție publică, în cadrul unui eveniment caritabil dedicat cancerului la sân.

01 oct. 2023, 23:34
Simona Halep, apariție de senzație în plină suspendare pentru dopaj! Cum s-a afișat sportiva la unul dintre cele mai importante evenimente din București
Simona Halep, apariție de senzație în plină suspendare pentru dopaj! Cum s-a afișat sportiva la unul dintre cele mai importante evenimente din București

Cu aproape o lună de la pronunțarea verdictului în cazul de dopaj, Simona Halep a avut și prima apariție publică. Duminică seara, în București, sportiva a participat la un eveniment caritabil organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Luptei Împotriva Cancerului la Sân.

Citește și: Anunţ-şoc de la TAS: Simona Halep are două suspendări de patru ani! Şanse infime să mai revină în circuitul WTA

Simona Halep a fost una dintre celebritățile invitate la evenimentul cultural organizat la „Casa Mița Biciclista” din București. Clădirea care a găzduit evenimentul a fost iluminată în roz pentru a marca Ziua Națională a Luptei Împotriva Cancerului de Sân.

Îmbrăcată într-o rochie elegantă de culoare roz, fosta deținătoare  în tenis și-a făcut apariția la Strada Biserica Amzei la volanul unui luxos bolid Mercedes AMG. A fost imediat preluată de organizatori și condusă în interior.

În afară de Simona Halep, au fost prezente la „Casa Mița Biciclista” personalități precum Mihaela Geoană, Alexandru Rafila (ministrul Sănătății), nutriționista Mihaela Bilic și prezentatoarele Andreea Esca, Corina Caragea, Lavinia Petrea și Roxana Hulpe. De asemenea, s-au alăturat evenimentului Cristiana Copos (fosta soție a lui George Copos) și Camelia Șucu (fosta parteneră a lui Dan Șucu).

Invitată pe scenă, Simona Halep a susținut un discurs de aproximativ 30 de secunde în care a vorbit despre importanța conștientizării și a efectuării examinărilor medicale periodice.

„Sunt extrem de onorată de această invitație. E o mare onoare și o mare bucurie să fiu alături de „Fundația Renașterea”. Ca sportivă, dar mai ales ca femeie, știu cât de importantă este prevenția, așa că le rog pe toate femeile din țara noastră să meargă anual la controalele medicale.

Sănătatea este cea mai importantă și asta o spun din tot sufletul, mai ales în aceste momente. Să aprindem împreună lumina roz a speranței și a renașterii”, a spus Simona Halep, cea care a refuzat să ofere declarații pe alte subiecte.

Simona Halep are două suspendări de patru ani! Românca a fost suspendată patru ani, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat și s-au sesizat nereguli cu pașaportul său biologic. Din acest motiv, conform unor surse din cadrul TAS, Simona Halep are două suspendări de patru ani, câte una pentru fiecare încălcare a codului antidoping, iar cele două pedepse s-au contopit într-una singură.

Acum, sportiva este hotărâtă să își facă dreptate, motiv pentru care a decis să dea în judecată firma din Canada care produce suplimentul contaminat. Simona Halep cere despăgubiri uriașe, care sunt estimate la aproximativ zece milioane de dolari.

Avocatul lui Halep a anunțat că procesul de despăgubiri pe care l-a intentat românca le poate termina afacerea canadienilor.

„Firma a venit ca martor adus de ITIA. De la început, depozițiile lor au fost în linie cu ITIA, cu acuzarea din caz. Ce să spună? Adevărul e însă acela că ei au o mare problemă și o să aibă în continuare. Cum să livrezi un supliment contaminat și să susții că nu e contaminat. Probabil că acesta va fi finalul lor în această afacere”, a declarat avocatul jucătoarei de tenis, Bogdan Stoica, pentru gsp.ro.

Citește și: Simona Halep, încurajată de fostul şef al SRI. „Eu nu mi-am recăpătat funcţia sau anii pierduţi, dar mi-am salvat demnitatea şi reputaţia!”