Simona Halep, apariţie de zile mari în prima zi a audierilor de la TAS. Când ar putea fi anunţată decizia

Audierile Simonei Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) au început ,miercuri, la ora 10:30, ora României, şi se vor încheia, vinei, 9 februarie, în jurul orei 16:30. Completul de judecată este compus din Annabelle Bennett (Australia), președinte, Jeffrey G. Benz (SUA) și Ulrich Haas (Germania).

07 feb. 2024, 12:04
Simona Halep, apariţie de zile mari în prima zi a audierilor de la TAS. Când ar putea fi anunţată decizia
Simona Halep, apariţie de zile mari în prima zi a audierilor de la TAS. Când ar putea fi anunţată decizia / FOTO: captură Euronews

Simona Halep, apariţie de zile mari în prima zi a audierilor de la TAS. Comisia TAS şi părţile la procedură au stabilit un calendar detaliat al audierilor. Audierea a început la 7 februarie 2024, la ora 10:30, cu pledoariile de deschidere ale părţilor, urmate de depoziţiile martorilor şi ale experţilor. Susţinerile orale de încheiere vor avea loc în ultima zi. Încheierea audierii ar trebui să aibă loc în jurul orei 16:30, pe 9 februarie 2024. La cererea părţilor, nu vor fi furnizate informaţii suplimentare cu privire la identitatea participanţilor (reprezentanţi, experţi şi martori).

TAS precizează că Simona Halep nu va face nicio declaraţie pentru mass-media înainte de sfârşitul audierii. Întrebată cum se simte înainte de primele audieri, Simona Halep a răspuns scurt: „Îmi pare rău. Voi vorbi după aceea”. În urma audierii, Comisia TAS va delibera şi va pregăti hotărârea arbitrală care va conţine decizia şi motivarea acesteia.

Citeşte şi: Motivul pentru care Simona Halep nu poate să primească dreptate sub nicio formă. Ce spune Monica Munteanu, specialistă PR

Simona Halep și-a făcut apariția la ora 10:10 la sediul TAS. Sportiva a sosit alături de avocații ei. Îmbrăcată casual, într-o geacă bleumarin. În contrast cu ea, cei trei avocați și fratele ei, Nicolae Halep, păreau agenți CIA, îmbrăcați sobru, la costum negru și ochelari.  Dubla campioană de Grand Slam a venit zâmbitoare și încrezătoare la audieri, încercând să-și ascundă emoțiile de dinaintea procesului.

În urma audierii, completul TAS va delibera și pregăti Hotărârea arbitrală care va conține o decizie și motivele ei. În acest moment, nu se poate da nicio indicație cu privire la momentul finalizării hotărârii arbitrale sau a momentului când vor fi notificate părțile.