Motivul pentru care Simona Halep nu poate să primească dreptate sub nicio formă. Ce spune Monica Munteanu, specialistă PR

Simona Halep va fi audiată în perioada 7-9 februarie de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Fostul lider mondial va încerca anularea sau reducerea suspendării de patru ani pe care a primit-o din partea Agenţiei Internaţionale pentru Integritate în Tenis (ITIA), conform unei sentinţe date de Sport Resolutions, un tribunal indepăendent din Londra.

07 feb. 2024, 09:34
Motivul pentru care Simona Halep nu poate să primească dreptate sub nicio formă. Ce spune Monica Munteanu, specialistă PR

Motivul pentru care Simona Halep nu poate să primească dreptate sub nicio formă. Monica Munteanu Ducarroz, specialistă în comunicare strategică și relații publice, a explicat de ce Simona Halep nu poate să primească dreptate sub nicio formă.

„De foarte multe ori m-am gândit la această situație. Consider că ce s-a întâmplat cu Simona Halep este extrem de injust, pentru că sistemul este construit într-un fel în care ea nu poate să primească dreptate sub nicio formă. Ce ar face agenția mea este că într-un mod clar ar sublinia lipsa ei de responsabilitate în această situație. Dar cât timp regulile acestui sport indică faptul că și sportivul este responsabil, ești într-o problemă, nu poți să rezolvi. Ca să rezolvi, ar trebui să faci o mișcare foarte amplă, în care toată industria să ia atitudine. Tot sportul să ia atitudine, ceea ce este foarte greu, pentru că probabil se tem să facă ceva”, a spus Monica Munteanu Ducarroz la podcast-ul Business Philosophy.

Citeşte şi: Simona Halep, transformare radicală înainte de audierile la TAS. Cum arată fostul lider WTA după ultima vizită la esteticiană FOTO

Simona Halep va fi reprezentată la TAS de o echipă de avocați condusă de Howard L. Jacobs (a mai fost alături de sportivi cu probleme de dopaj, amintim aici cazurile Maria Sharapova și Marin Cilic – ambii au primit reduceri ale suspendărilor). Pe lângă Bogdan Stoica și Howard L. Jacobs, alături de sportivă se va mai afla la Lausanne și fostul patinator american Jeffrey G. Benz, cel care este chiar arbitru la TAS.

Strategia de apărare a sportivei este deja pregătită, împreună cu echipa de avocați condusă de Howard L. Jacobs, avocatul care a reuşit să-i reducă suspendarea celebrei Maria Sharapova.

În primul rând, Simona Halep va aduce în discuție faptul că fostul său antrenor, Patrick Mouratoglou, și fizioterapeuta Candice Gohier, i-au recomandat suplimentul contaminat cu substanțe interzise. Simona Halep va sublinia încrederea pe care a avut-o în echipa sa, cu o vastă experiență în tenis, și va evidenția declarațiile publice ale lui Patrick Mouratoglou, care a recunoscut responsabilitatea academiei pentru situația delicată în care a ajuns fosta sa elevă.

În al doilea rând, Simona Halep va susține că suplimentul pe care l-a ingerat a fost contaminat, aducând argumente privind imposibilitatea verificării acestuia în momentul administrării, deoarece i-a fost recomandat de către echipa sa anterioară. Va evidenția lipsa sa de control asupra provenienței și calității suplimentului, subliniind că a fost victimă a circumstanțelor.

În fine, al treilea pas este acela de a convinge judecătorii TAS că a fost audiată de Sport Resolutions sub presiunea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA). Sportiva va argumenta că presiunea exercitată asupra sa în timpul procesului de audiție a avut un impact negativ asupra obiectivității și corectitudinii verdictului final. În încercarea de a-și susține argumentele, Simona Halep speră să atragă atenția asupra contextului dificil în care a fost supusă procesului.

Citeşte şi: OFICIAL: Simona Halep revine pe terenul de tenis. Când şi unde va juca fostul lider WTA primul meci după 663 de zile VIDEO