Simona Halep are cale liberă spre semifinale la Australian Open

Simona Halep va evolua, în turul trei de la Australian Open 2022, cu Danka Kovinic din Muntenegru, locul 98 WTA.

21 ian. 2022, 08:30
Simona Halep are cale liberă spre semifinale la Australian Open

Simona Halep, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 14, s-a calificat, joi, în turul al treilea al Australian Open, după ce a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-0, pe brazilianca Beatriz Haddad Maia, locul 83 WTA.

Halep va evolua mai departe, în turul trei, cu Danka Kovinic din Muntenegru, locul 98 WTA. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit o dată, în 2016, la Bucureşti, în sferturi, când jucătoarea română s-a impus cu scorul de 6-4, 6-2.

Simona Halep e mare favorită pentru calificarea în optimi, acolo unde va juca împotriva învingătoarei din meciul Tamara Zidansek (Slovenia) – Alize Cornet (Franța), ambele tenismene fiind la îndemâna jucătoarei noastre.

În sferturi la Australian Open, conform calculelor hârtiei, Halep ar trebui să joace cu belgianca Elise Mertens (cap de serie 19) sau cu americanca Danielle Collins (favorita 26). Marele ”pericol” din această fază este însă tânăra daneză de 19 ani Clara Tauson, considerată noua puștoaică-minune din tenisul feminin.

Simona Halep – Haddad Maia 6-2, 6-0 la Australian Open 2022. Cu cine va juca după eliminarea Emmei Răducanu

În semifinale, Simona Halep se află pe aceeași jumătate de tablou cu Aryna Sabalenka (cap de serie 2), care traversează însă o formă extrem de slabă. În schimb, pentru Simona, mult mai complicată se anunță o confruntare cu poloneza Iga Swiatek (cap de serie 7).

Dacă va ajunge în finală la Australian Open, Simona Halep s-ar putea duela cu rivale de top, precum lidera mondială Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Paula Badosa sau Barbora Krejcikova.

Australian Open: Jaqueline Cristian şi Andrea Petkovic le-au eliminat pe Halep şi Ruse în primul tur la dublu. Olaru şi Friedsam au pierdut în runda a doua

Perechea Jaqueline Cristian/Andrea Petkovic (România/Germania) a eliminat echipa Simona Halep/Gabriela Ruse, vineri, în primul tur al probei de dublu feminin din cadrul Australian Open.

Novak Djokovic urmează să dea în judecată Australia şi cere ca despăgubiri pentru rele tratamente dublul premiului încasat de câştigătorul Australian Open

Cristian şi colega sa s-au impus cu scorul de 6-4, 6-0, într-o oră şi nouă minute. Cristian şi Petkovic vor juca în turul următor cu echipa slovenă Kaja Juvan/Tamara Zidansek. Tot vineri, perechea Raluca Olaru/Anna-Lena Friedsam a pierdut în turul al doilea, scor 2-6, 3-6, în faţa perechii din China Yifan Xu/Zhaoxuan Yang, cap de serie numărul 14. Meciul a durat o oră şi două minute.

Calificarea în turul al doilea este recompensată la dublu cu un premiu total de 41.500 de dolari australieni (26.300 de euro) şi cu câte 130 de puncte WTA.

Perechile eliminate în primul tur primesc un premiu total de 30.050 de dolari australieni (19.000 de euro) şi câte 10 de puncte WTA.