Simona Halep, atacată agresiv de un medic din Marea Britanie: „R***t! Idolul vostru s-a dopat!”

Atac agresiv la adresa fostului lider WTA. Simona Halep a fost jignită de un medic din Marea Britanie.

31 oct. 2022, 12:17
Simona Halep, atacată agresiv de un medic din Marea Britanie: „R***t! Idolul vostru s-a dopat!”
Simona Halep a plecat în America să câștige US Open

Simona Halep continuă să rămână un subiect controversat în presa occidentală, după ce fost depistată pozitiv la testul anti-doping. Fostul lider WTA este atacată din toate părțile, inclusiv de un medic din Marea Britanie, foarte activ în social media.

Mihai Bălănică, medic român stabilit în Marea Britanie, nu crede în nevinovăția Simonei Halep, depistată pozitiv cu roxadustat. Acesta crede că atât jucătoarea din Constanța, cât și medicul ORL al acesteia, Dana Safta, sunt vinovate pentru situația rușinoasă care pune într-o lumină proastă sportul din România.

„Medicina românească! LOL (n.r. – râd în hohote). Eu sunt doctor în Londra. Ce zice prietena ei e o varză completă! Partea cu tromboza: aduce bucăți complet separate de informații și le pune la un loc, ca să își apere prietena. Voi ignorați evidența: idolul vostru s-a dopat! E simplu! Dana Safta e un ORL-ist bun, dar ce vorbește ea sunt avioane”, a declarat Mihai Bălănică, pentru ProSport.

Doctorul a continuat cu atacurile severe, folosind cuvinte vulgare.

„Fiecare sportiv care se dopează pozează într-un om integru! R***t! Un dopat e un dopat!”, a mai precizat Bălănică.

 

„În decurs de 6 ani, Simona Halep a făcut 106 teste anti-doping”

 

Dana Safta a venit cu o ipoteză mai puțin obișnuită. Ea a susținut că e posibil ca Simona Halep să fi fost contaminată cu roxadustat în restaurantul de la US Open. De asemenea, echipa Simonei Halep îi bănuiește pe cei de la laborator că au greșit la interpretarea probelor.

Potrivit medicului care a colaborat cu Simona Halep, sportiva lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională.

„Fratele Simonei mi-a spus că, în decurs de 6 ani, Simona a făcut 106 teste anti-doping. Pe 21 septembrie a mai făcut un test în România, care a ieșit negativ. Pe 7 octombrie i s-a făcut alt test, tot negativ.

Am acceptul Simonei să vă dezvălui că ea lua zilnic Euthyrox 50mcg și o pastilă anticoncepțională. Intervenția la nas a decurs minunat, dacă ar fi luat Roxadustat avea pericol de tromboză. Am întrebat-o pe Simona ce face cu sticlele de apă în vestiar. A zis că întotdeauna le închide și le pune în sacul ei. Acesta nu e introdus în vreo cușetă, dar nici nu ar putea să facă cineva așa ceva… Să-i pună ceva în sticlă”, a declarat Dana Safta, la Antena 3.