Câţi bani trebuie să dea înapoi Simona Halep pentru că s-a dopat. Ce a decis Federaţia Internaţională de Tenis

Simona Halep a fost depistată pozitiv la un test antidoping efectuat la finalul meciului din primul tur de la US Open, pierdut în fața Dariei Snigur. Românca a fost suspendată provizoriu, până la o decizie finală a Federaţiei Internaţionale de Tenis.

30 oct. 2022, 10:22
Câţi bani trebuie să dea înapoi Simona Halep pentru că s-a dopat. Ce a decis Federaţia Internaţională de Tenis

Câţi bani treabuie să dea înapoi Simona Halep pentru că s-a dopat. În cazul în care suspendarea Simonei Halep pentru dopaj va fi menținută de tribunalele sportive, românca va pierde premiul pe care l-a încasat la turneul de la US Open, unde a fost depistată pozitiv cu roxadustat. Mai precis, românca va fi nevoită să dea înapoi premiul câștigat pentru participarea în primul tur, de 80.000 USD.

Citeşte şi: Simona Halep va juca la un turneu de tenis în decembrie deşi e suspendată! Fostul lider WTA a confirmat participarea

Simona Halep riscă până la patru ani de suspendare!

Potrivit ANAD, roxadustat este o „substanţă nespecifică”, iar Simona Halep nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante. Dacă se dovedeşte încălcarea intenţionată a listei interzise impuse de Agenția Mondială Antidoping (WADA), perioada de suspendare este de patrru ani. Un detaliu care nu este în favoarea Simonei Halep este următorul: un caz care implică o substanță nespecifică (precum este roxadustat) este presupus intenționat, cu excepția cazului în care sportivul sau altă persoană poate stabili că nu a fost intenționat.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep. Anunţ de ultimă oră de la TAS

Deși se părea că ar fi făcut acest lucru, sportiva nu a depus încă nici o contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Avocații sportivei au confirmat acest lucru: „Apelul la TAS este o fază ulterioară celei în care ne aflăm noi acum. Mai sunt nişte etape intermediare şi acestea se vor parcurge înainte de TAS”.