Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în finala de la Madrid. O singură victorie o desparte de revenirea pe primul loc în lume

Simona Halep a câştigat cu 6-2, 6-7 (2), 6-0 semifinala cu Belinda Bencic, jucată vineri după-amiază la Madrid şi s-a calificat pentru a patra oară în ultimul act al competiţiei din capitala Spaniei. Bilanţul compatrioatei noastre este pozitiv, de după victorii, în 2016 şi 2017, şi o înfrângere, în 2014, la Maria Şarapova.

10 mai 2019, 08:28
Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în finala de la Madrid. O singură victorie o desparte de revenirea pe primul loc în lume

SIMONA HALEP BELINDA BENCIC 6-2, 6-7 (2), 6-0. Simona Halep revine două doi ani în finala turneului de la Madrid şi mai are de făcut un singur pas până să-şi recapete coroana de regină a tenisului mondial. Şi, oricum, merită cu prisosinţă statutul oficial de numărul 1, dovedind deja în capitala Spaniei că este cea mai bună jucătoare a momentului. Vineri seara ea a eliminat-o pe Belinda Bencic, nimeni alta decât cea care a eliminat-o în sferturi pe actualul lider, Naomi Osaka.

SIMONA HALEP KIKI BERTENS LIVE STREAM VIDEO ONLINE FINALA MADRID OPEN 2019

Simona Halep a practicat din nou un joc solid, aproape fără fisură, iar dacă a pierdut un set a fost vorba de o luptă mai mult la nivel mental. Este adevărat, statisticile setului i-au fost favorabile elveţiencei (22 de lovituri câştigătoare, faţă de numai 12 ale Simonei), dar asta n-a făcut decât s-o mobilizeze pe Simona, pentru setul decisiv. „După ce am pierdut setul al doilea m-am liniştit, am încercat să deschid mai mult terenul„, a explicat Simona Halep, după victorie.

În finală, sâmbătă, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea dintre Sloane Stephens şi Kiki Bertens.