Simona Halep a pierdut dramatic finala la Australian Open 2018. A luptat admirabil, dar a cedat fizic

Simona Halep a pierdut cu 6-7, 6-3, 4-6 finala Australian Open 2018, jucată împotriva danezei Caroline Wozniacki. Meciul a durat 2 ore şi 53 de minute. Este a treia finală de Grand Slam pierdută de Halep, după cele două de la Roland Garros.

27 ian. 2018, 07:03
Simona Halep a pierdut dramatic finala la Australian Open 2018. A luptat admirabil, dar a cedat fizic

HALEP-WOZNIACKI 6-7, 6-3, 4-6. Înfrângere dureroasă pentru Simona Halep în finala Australian Open. Uzată fizic după disputele maraton cu Lauren Davis şi Angelique Kerber, compatrioata noastră a  tras de ea cât a putut în partida de sâmbătă, cu Wozniacki. Oboseala şi suferinţa i s-au putut citi Simonei pe chip încă din finalul primului set, dar constănţeanca nu a cedat, ci s-a agăţat de fiecare minge.

În setul secund chiar a chemat doctorul, pentru a-i lua tensiunea arterială, dar a continuat şi a egalat situaţia la seturi. A pierdut în final, însă nu i se poate reproşa nimic. Fosta mare jucătoare Pam Shriver spunea chiar că Wozniacki ar trebui să-i mulţumească lui Kerber pentru victorie, deoarece nemţoaica a fost cea care a chinuit-o pe Halep în semifinala de vineri.

A fost una dintre cele mai frumoase finale din istoria recentă a Australian Open, prima după 1980 în care s-au întâlnit două jucătoare care nu au mai câştigat până acum un turneu de Grand Slam. A făcut-o acum Wozniacki, care îi va lua lui Halep şi fotoliul de lider mondial. Cât despre Simona, ea are în continuare uşile deschi, iar minunea s-ar putea întâmpla în primăvară, la Roland Garros.

Ştire în curs de actualizare.

Click aici pentru a vedea Simona Halep – Caroline Wozniacki sau aici

Cele mai importante momente ale partidei:

Game 32 Finala se încheie, după 2 şi 53 de minute. Wozniacki a făcut break-ul, la 30, şi a câştigat Australian Open 2018.

Game 31 Wozniacki îşi face serviciul şi revine în avantaj, 5-4. Halep va servi pentru a rămâne în meci.

Game 30 Pauza cerută de daneză a scos-o din ritm pe Halep, care şi-a pierdut serviciul. Scorul este acum din nou egal, 4-4.

Wozniacki a chemat medicul, pentru a-i fi acordate îngrijiri la piciorul stâng.

Game 29 Simona Halep face din nou break-ul şi conduce cu 4-3. Trei gameruri la rând făcute de numărul 1 mondial!

Game 28 Ce meci! După aproape două ore şi jumătate, cele două jucătoare sunt la egalitate. 3-3 în setul decisiv!

Game 27 Al treilea break la rând în acest set decisiv, al doilea de partea Simonei, care se apropie la 2-3.

Game 26 Break la 0 făcut de Wozniacki, care conduce cu 3-1.

Game 25 Game foarte lung, adjudecat de Halep pe serviciul lui Wozniacki, după ce sportiva nopastră a irosit nu mai puţin de cinci mingi de break. A câştigat game-ul la a 6-a, Wozniacki conduce cu 2-1. Se joacă de 2 ore şi 12 minute.

Game 24 Halep a avut două şanse să închisă game-ul, dar în cele din urmă şi-a pierdut serviciul. Este 2-0 pentru Wozniacki.

Game 23 Meciul se reia cu Wozniacki la serviciu. Halep a avut 30-0, dar a pierdut game-ul, daneza are 1-0 în decisiv.

Pauză de 10 minute, din cauza căldurii. Cele două jucătoare sunt la vestiare. Pauza ar putea-o ajuta pe Halep să se recupereze după efortul depus. Ea arată destul de obosită şi are nevoie de o forţă uriaşă pentru a se impune în decisiv.

Game 22 Simona îşi face serviciul, după ce salvează trei mingi de break! Scorul este acum 6-7, 6-3, astfel că se va juca set decisiv. Au trecut 100 de minute de la prima minge a acestei finale.

Game 21 Halep reuşeşte primul break al setului şi urmează la serviciu.

Halep arată foarte obosită. Ea a chemat medicul pentru a-i verifica tensiunea arterială.

Game 18 Se merge cap la cap în acest set, fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul. Este 3-2 pentru Halep.

Game 16 Simona salvează patru mingi de break, revine şi îşi câştigă serviciul. Ea conduce cu 2-1 în acest set secund. Acest game a durat 11 minute, fiind cel mai lung al meciului!

Game 14 Halep continuă să servească impecabil şi începe setul doi cu un set câştigat la 30. Halep conduce în premieră pe tabelă în această finală, 1-0.

Game 13 Tie-break-ul a fost câştigat de Wozniacki, cu 7-2, dar Halep a luptat pentru fiecare punct. Daneza este foarte puternică astăzi. Ea şi-a adjudecat primul set, 7-6, în 52 de minute.

Game 12 Primul set va fi decis la tie-break. Este 6-6, după 42 de minute de joc.

Game 11 Este rândul lui Wozniacki să îşi facă serviciul la 0, daneza are acum 6-5.

Game 10 Simona îşi câştigă serviciul la 0 şi egalează pentru prima oară în această partidă. Scorul este 5-5!

Game 9 Break făcut de Simona, care se apropie la un singur game de Wozniacki lşi serveşte. Halep a avut 40-0, dar a câştigat la 30 şi este condusă acum cu 4-5.

Game 8 În continuare se păstrează diferenţa făcută în debutul partidei. Halep şi-a făcut serviciul, dar Wozniacki serveşte pentru câştigarea setului. Are 5-3 în momentul de faţă.

Game 7 Un singur break până acum, cel făcut de Wozniacki pe primul serviciu al lui Halep. Acum daneza şi-a câştigat din nou serviciul şi s-a distanţat la 5-2.

Game 6 Al doilea game consecutiv la 0 făcut de Simona pe propriul serviciu. Este 4-2 pentru daneză, însă Halep ar trebui să ia mai multe puncte pe srviciul acesteia.

Game 5 Halep câştigă doar o minge pe acest serviciu al danezei. Wozniacki are 4-1.

Game 4 Simona începe să revină şi face game alb. Este 3-1 pentru Wozniacki.

Game 3 Daneza începe în forţă şi îşi face din nou serviciul. Are 3-0 acum. Aşa a început Halep şi meciul din semifinale, cu Angelique Kerber.

Game 2 Simona îşi pierde serviciul, la 30. Daneza a avut două mingi de break, dar Halep a reuşit să salveze doar una.

Game 1 Meciul începe cu Wozniacki la serviciu, care îşi valorifică avantajul, e 1-0 pentru daneză.

Simona Halep poate deveni prima jucătoare de tenis din România care câştigă un turneu de Grand Slam în ultimii 40 de ani şi totodată, prima sportivă din ţara noastră care triumfă la Australian Open. Este prima finală de turneu major pe care Simona o dispută în calitate de lider al tenisului mondial, iar jocul prestat de ea în aceste două săptămâni la Melbourne o îndreptăţesc să spere la cucerirea coroanei.

HALEP-WOZNIACKI VIDEO AUSTRALIAN OPEN. Ambele jucătoare se află în faţa celui mai important moment al carierei, niciuna dintre ele nereuşind până acum să câştige un turneu de Mare Şlem. Iar similitudinile nu se opresc aici, ambele salvând mingi de meci în tururile anterioare ale competiţiei. Este lupta între numărul 1 şi numărul 2 mondial, iar câştigătoarea meciului va obţine pe lângă generosul cec de 2,6 milioane euro şi statutul de lider al tenisului mondial. În cazul victoriei lui Halep, acest statut va fi practic certificat, ea aflându-se de săptămâni bune în fruntea ierarhiei feminine.

Simona Halep la Australian Open 2018:

  • Turul I – Destanee Aiava 7-6, 6-1
  • Turul II – Eugenie Bouchard 6-2, 6-2
  • Turul III – Lauren Davis 4-6, 6-4, 15-13
  • Optimi – Naomi Osaka 6-3, 6-2
  • Sferturi – Karolina Pliskova 6-3, 6-2
  • Semifinale – Angelique Kerber 6-3, 4-6, 9-7

Caroline Wozniacki la Australian Open 2018:

  • Turul I – Mihaela Buzărnescu 6-2, 6-3
  • Turul II – Jana Fett 3-6, 6-2, 7-5
  • Turul III – Kiki Bertens 6-4, 6-3
  • Optimi – Magdalena Rybarikova 6-3, 6-0
  • Sferturi – Carla Suarez Navarro 6-0, 6-7, 6-2
  • Semifinale – Elise Mertens 6-3, 7-6