Simona Halep cere românilor un gest de solidaritate: ”Dragii mei, este un pas important pentru România”

Simona Halep a mulţumit ambasadei SUA pentru sprijinul acordat în vederea plecării în timp util la Miami Open şi i-a îndemnat pe români să sprijine Programul Visa Waiver.

12 mart. 2024, 10:06
Simona Halep cere românilor un gest de solidaritate: ”Dragii mei, este un pas important pentru România”

Halep a plecat luni dimineaţă la Miami, alături de mama sa Tania, de un fizioterapeut şi un sparring partner. Turneul de la Miami va fi primul pentru Halep după ce a absentat din circuit din august 2022, fiind acuzată de dopaj și suspendată inițial pentru patri ani, suspendare redusă de TAS la doar nouă luni, ispășite deja.

După ce a obținut viza de călătorie în SUA, Simona Halep i-a îndemnat pe românii care au viză să aplice pentru reînnoirea acesteia, pentru a facilita intrarea României în programul Visa Waiver.

„Mulţumesc @usembassybucharest pentru sprijinul prompt, astfel încât echipa mea împreună cu mine să putem călători la timp în Statele Unite pentru Turneul #MiamiOpen Tennis 2024.

Dragii mei români, un pas însemnat pentru România este ocazia de aderare la Programul Visa Waiver (VWP), care necesită un procent mare de aprobare a vizelor. Peste 300.000 de români cu vize americane anterioare au puterea de a influenţa acest rezultat. Să profităm de acest moment până în 30 septembrie 2024.

Reînnoiţi-vă viza pentru SUA – acum se poate reînnoi prin poştă, fără necesitatea unui interviu. Fiecare reînnoire aduce o contribuţie semnificativă în aderarea la acest program, care facilitează călătoriile. Împreună, putem trece acest prag.

Acţiunea voastră de azi facilitează călătoriile zilei de mâine”, a scris Halep pe Instagram.

Turneul de la Miami începe la 17 martie.

Citește și: Radu Banciu continuă să o demoleze pe Simona Halep: „Sorănel riscă să joace cu Halep la Miami. Suntem cu Sorănelu’, bineînțeles!”

Ambasadoarea Kavalec a fost întrebată, într-un interviu difuzat în luna februarie, la ce ar trebui să se aştepte românii anul acesta în privinţa includerii în programul Visa Waiver, care îi scuteşte pe turişti de obligativitatea obţinerii unei vize în cazul în care călătoresc în scop turistic în Statele Unite. România este printre foarte puţinele ţări membre UE ai căror cetăţeni trebuie să solicite viză pentru SUA. Principalul motiv pentru care România nu poate fi inclusă în programul Visa Waiver este rata mare de respingere a vizelor în rândul celor care o solicită.

În ultimul an, aceasta s-a îmbunătăţit simţitor, mai ales după ce autorităţile au lansat o campanie comună cu SUA de conştientizare şi informare a publicului, astfel încât cei care solicită vizele să o facă printr-o procedură corectă, fără riscul de a-şi vedea demersul respins. În anul anul fiscal 2023 (1 octombrie 2022 – 30 septembrie 2023), România a înregistrat o rată de refuz de 8,79%, cea mai mică din toată istoria relaţiilor cu SUA, însă pragul de includere în programul Visa Waiver este de 3 la sută.

Întrebată de Digi24 la ce să se aştepte românii anul acesta în ceea ce priveşte vizele, Kathleen Kavalec a arătat că SUA continuă să lucreze cu autorităţile române la această problemă. „Împreună cu România, cu guvernul, lucrăm să aducem România în programul de scutire de vize. Am făcut progrese, dar trebuie să continuăm şi vreau să profit de această ocazie pentru a invita pe toţi să ne ajute în efortul nostru, prin reînnoirea vizei, dacă au deja una. Puteţi face acest lucru simplu, online, fără a fi nevoie să mergeţi la ambasadă. Şi, cu cât sunt mai multe reînnoiri şi vize pe care le eliberăm, cu atât ne va ajuta să atingem obiectivul de reducere a ratei de refuz, astfel încât România să se califice pentru a intra în program”, a explicat Kathleen Kavalec.

„Lucrăm îndeaproape ca să facem acest lucru. Sunt mulţi oameni care şi-au reînnoit vizele, prim-ministrul a fost aici săptămâna trecută pentru a-şi reînnoi viza. Aşadar, sper că telespectatorii noştri îşi vor reînnoi vizele, dacă le au deja sau vor aplica, dacă plănuiesc o călătorie. Şi asta ne va ajuta să atingem obiectivul pe care ambele ţări doresc să îl atingă”, a adăugat ambasadoarea.

Citește și: Devastat după umilinţa cu Rapid, Gigi Becali a anunţat că pleacă din România! „Nu o să mă mai găsiţi! Plec în peşteri”