Simona Halep contraatacă în scandalul de dopaj: „A fost un şoc! Vreu să joc, nu vreau tratament preferenţial”

Simona Halep a ales să rupă tăcerea şi a explicat prin ce stări a trecut din momentul în care a fost suspendată. Campioana din România a vorbit despre substanşele din stimulentele luate şi despre nerăbdarea de a reveni pe terenul de tenis

27 apr. 2023, 22:16
Simona Halep contraatacă în scandalul de dopaj: „A fost un şoc! Vreu să joc, nu vreau tratament preferenţial”

Simona Halep contraatacă în scandalul de dopaj în care a fost implicată. Într+un interviu acordat pentru Tennis Majors, site deținut de Patrick Mouratoglou, Simona a explicat cât de mare a fost şocul în momentul aflării veştii că este suspendată.

„Am vrut să rămân în tăcere până când cazul ar fi fost rezolvat. Nu am vrut să vorbesc pentru că a fost foarte emoțional. Și, de fapt, nu am putut să o gestionez foarte bine. Dar acum simt nevoia să vorbesc în public, în fața susținătorilor mei, fanilor și publicului, pentru că sunt sigură că vor să știe de ce durează atât de mult și am simțit cu adevărat nevoia să fac asta.

De aceea sunt aici astăzi. Nu am luat cunoștință de nicio substanță interzisă. Sunt un susținător puternic al sporturilor curate și m-am opus întotdeauna dopajului.

Citeşte şi Simona Halep, anunţul devastator venit azi: „Patru ani de suspendare, regulamentul este clar!”

A fost un șoc. Nu știam cum să abordez situația. Nu știam ce este roxadustatul. N-am auzit niciodată despre el înainte. Am căutat puțin pe internet să aflu ceva despre el. Am înțeles că este o substanță interzisă mare Așa că, după multă muncă, au descoperit că exista o contaminare, o contaminare a suplimentelor, și de aceea cantitatea era atât de mică în corpul meu. O contaminare apare atunci când cineva ia un supliment autorizat, dar compania care îl vinde face o greșeală și există o cantitate foarte mică de substanță care nu ar trebui să fie acolo”, a declarat Halep

 

Simona Halep a punctat în interviu şi faptul că este nerăbdătoare să revină pe teren: „Îmi doresc cu adevărat să-mi continui cariera în tenis și să concurez la cel mai înalt nivel, însă acest caz a fost un obstacol enorm pentru mine. Sper că această situație se va rezolva cât mai curând posibil și că voi putea reveni pe teren fără restricții sau sancțiuni”

Citeşte şi Strategia lui Mouratoglou în cazul de dopaj al Simonei Halep a fost dezvăluită: „Îşi vede de treburile lui. A lăsat-o singură”

Cea mai bună jucătoare de tenis din România nu şi+a uitat nici fanii, mulţumindu-le acestora pentru toată susţinerea lor în această perioadă foarte grea pentru ea.

„Mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și care continuă să o facă, și sper că voi putea să le ofer înapoi o performanță demnă de așteptările lor”, a spus Simona Halep