Strategia lui Mouratoglou în cazul de dopaj al Simonei Halep a fost dezvăluită: „Îşi vede de treburile lui. A lăsat-o singură”

Tenismena Simona Halep (31 de ani, 26 WTA) e în continuare suspendată pentru dopaj după US Open 2022, iar antrenorul româncei, Patrick Mouratoglou, a fost extrem de discret în ceea ce privește aparițiile publice.

25 apr. 2023, 09:08
Strategia lui Mouratoglou în cazul de dopaj al Simonei Halep a fost dezvăluită: „Îşi vede de treburile lui. A lăsat-o singură”

O explicație a fost oferită de Mihai Rusu, fost tenisman şi realizator al Europei Libere, care a solicitat un punct de vedere oficial de la Academia Mouratoglou referitor la strategia acestora în cazul de dopaj al Simonei Halep.

„Patrick Mouratoglou a fost lângă ea la început și acum își vede de treburile lui. A lăsat-o singură. L-am întrebat pe șeful de presă de ce Mouratoglou nu face o conferință de presă pentru a-și expune punctele de vedere. Probabil că avocații lor i-au sfătuit: ”Domne, nu facem până când nu avem puncte de plecare palpabile dincolo de cele două teste, A și B”. Este o regulă: când un proces este pe rol, nu te bagi în declarații!

Șeful de presă al Academiei Mouratoglou e un neamț, membru al Asociației Jurnaliștilor Germani. Academia Mouratoglou este ca un concern de producție de jucători și jucătoare de tenis. Academia are juriști, consilieri, fiecare știe ce trebuie să facă”, a dezvăluit Mihai Rusu, fost tenismen, actualmente antrenor, pentru ProSport.

Citeşte şi: Gigi Becali anunţă că se retrage de la FCSB după eşecul cu Rapid: „Am 65 de ani, când eram tânăr, mai puteam, acum gata”

Fostul lider WTA a fost suspendată din tenis de Agenția Internațională a Integrității în Tenis după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanță care conține eritropoetină, un hormon încadrat ca agent simulant eritropoetic. De menționat, jucătoarea din România nu a fost ajutată de consumul acestei substanțe, ea sfârșind eliminată de Daria Snigur, din Ucraina, încă din runda inaugurală a Openului American.

Audierea jucătoarei a fost amânată pentru data de 30 aprilie, românca fiind optimistă că ar putea primi un verdict pozitiv.

Citeşte şi: Gest impresionant făcut de Ion Ţiriac. Anunţ de ultimă oră legat de suspendarea Simonei Halep